Horthy-rendszer 2.0?

Dorosz Dávid

2012
06/18

Hetek óta napirenden van a kérdés, hogy vajon a Horthy-rendszert építi-e újra a Fidesz. Cikkek, publicisztikák tömege születik a témában, hétvégén már tüntetést is rendeztek.

horty.jpg

 

Személy szerint nem gondolom, hogy Orbánék Horthy-rendszer 2.0-át installálják éppen. Nem, sajnos ennél sokkal rosszabb a helyzet.

Fidesz egészen egyedi, saját tervezésű rendszert tákolt össze az elmúlt 2 évben. Van ebben minden, ami szem szájnak ingere: putyini irányított demokrácia, oligarchák által vezérelt törvényhozás, új földesúri arisztokrácia, Mussolini-féle korporativizmus, 4 millió kiszolgáltatott ember további megnyomorítása stb. Új hybrid rendszer ez, nem másolat. Azt Schmitt Pálra hagyták az urak…

Azonban 2 év után az is látszik, hogy a magyar emberek többsége nem kér ebből: vészesen esik a támogatottság, egyre nagyobb a csalódottság, nem annyira jó már fideszes képviselőnként végigmenni az utcán. Persze így is van 1-1,2 millió hívő, aki tűzön-vízen át követi a mestert. De ez nem elég, ezzel 2014-ben finito.

Ezt tudják is páran. Meg is jött a felismerés, hozni kell legalább pár új embert. Új szavazókat behozni azonban csak Jobbiktól lehet. Le kell tehát nyúlni Vonáék szavazóit. A Habony-féle boszorkánykonyha szállította is a receptet. Na, itt jön a képbe a fehér lovas bevonulások fess hőse, a Monarchia lányos anyukáinak álma, Horthy Miklós. Vegyük észre, hogy a kormányzóval való bohóckodás, rendszere utáni szánalmas, nosztalgikus sóhajtozás csak és kizárólag erről szól. Szavazó kell. Szinte mindenáron. Ez a lényeg, minden más kamu.

Persze ettől függetlenül semmilyen ép értelmű ember nem vállalhat közösséget a két világháború közti hatalommal: autoriter, embertelen, kirekesztő volt születésétől fogva. Az is maradt az utolsó napig. Háborúba vitte hazánkat, tragédia, bukás, veszteség az öröksége. Magam részéről a pokolba vele...

Horthy a történelemkönyvbe való, sehova máshova.

És erre majd azok is rájönnek, akik most utcára akarják vinni.

Legkésőbb 2014-ben a magyar emberek megtanítják nekik….

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr734596317

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horthy-rendszer 2.0? 2012.06.18. 19:27:02

Putyini irányított demokrácia, oligarchák által vezérelt törvényhozás, új földesúri arisztokrácia, Mussolini-féle korporativizmus: ez az Orbán-rendszer.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.