Mr. P. és a rendőrség

Dorosz Dávid

2012
08/13

Az elmúlt napok attól voltak hangosak, hogy átszervezésnek zajlanak a rendőrségnél. Pintér Sándor nem cicózik, megpödörte legendásan szigorú bajszát, és rendet tesz. De mi is zajlik valójában?

59721.jpg

A rendőrség az elmúlt 22 évünk állatorvosi lova: állapota, változásai szinte teljesen leképezik a rendszerváltást követő két évtizedünket. Gondok nagyon súlyosak, a rendőrség szörnyű állapotban volt és van. Az állomány többsége éhbérért dolgozik, sok helyen 16 falura jut két rendőr. Legtöbbjük tisztességesen szolgál, de bizonyos területeken keményen jelen van a korrupció, a vezetésben pedig a kontraszelekció. Aki már próbált bármilyen rendőrségi ügyet elintézni, tudja, hogy a bürokrácia szinte mindent elnyel. (A megoldásról itt.)

Pintér Sándor ennek a korszaknak az emblematikus figurája. Az elmúlt 22 évből 5-ben országos főkapitány, 6-ban pedig belügyminiszter volt (a kieső időben pedig politikailag jól fekvő biztonsági nagyvállalkozó). Azaz ahova ma jutott a rendőrség az nagyrészt neki is köszönhető: az általa megtalált, kinevezett emberek ülnek a fontos posztokon, az ő döntései, irányvonala, mentalitása köszön vissza minden rendőrőrsön. Pintér egyszerre a rendszer terméke, és annak alkotója.

Valóban azt lehetett várni 2010-ben, hogy ez az ember újítja meg majd a rendőrséget? Merész elképzelés...

Sajnos ebből az elképzelésből született meg a magánhadsereg TEK, indult el az állomány totális megfélemlítése,  a szakszervezetek teljes ellehetetlenítése stb. Most meg szervezett bűnözés elleni egységek kapnak selyemzsinórt. Semmi sem biztos, bármi megtörténhet, senki nincsen biztonságban: az állomány számára ez az üzenete ezeknek a lépéseknek. A Fidesz ugyanúgy, mint minden más szervezetet, a rendőrséget is maga alá akarja gyűrni. A valóban létező rendőrségi korrupció mélyre nyúló gyökereinek kigyomlálása helyett az elmúlt hetek ügyei is csak újabb jó alkalmat teremtenek a szervezetnek adott sallereknek. Egy amúgy is rossz helyzetben lévő rendőrség totális szétverése zajlik a szemünk előtt. Erre kell Pintér Sándor Orbán Viktornak.

Mi zajlik eközben az országban? Városok és falvak tömegében még mindig nem lehet nyugodtan hazasétálni sötétedés után. Szinte sehol nem lehet a kertben kinn hagyni a biciklit, mert ellopják.  A bűnözés növekszik, az emberek félnek.

Devecseren meg szabadon mehet a randalírozás…

Nem ezekkel kellene inkább foglalkozni „2 hét” után?

Valóban a megfelelő ember akar rendet rakni?

(Fotó: MTI)

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

4 komment

Címkék: rendőrség Fidesz TEK Pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr364710111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Átvitel honvéd 2012.08.14. 09:59:12

"A cikk szerzője az LMP országgyűlési képviselője."

Egyébként valóban elgondolkodtat, hogy milyen érdek-közösségek, összefonódások lehetnek a háttérben, ha a teljes balliba véleményformálói kör egy emberként fanyalog, mióta Pintér emberei szép lassan teret nyertek a testületben, és főleg, mióta pár napja Ozorán ellehetetlenítették a bizniszt.

becike4 2012.08.15. 06:46:39

Már hogy kik randalíroztak Devecseren?

drhf2007 2012.08.22. 06:31:06

A rendőrség karanténban van. Folyamatosan és mesterségesen lebegtetik Damoklész kardját azok felett, akiknek az lenne a dolguk, hogy szolgálják a hazát és megvédjék az embereket.A sok szigorítás és átszervezés bizonytalanná tette őket, megint, intézkedési affinitásuk olyan tárgyakban nyilvánul meg, ami a későbbiekben "nem okozhat nekik gondot" a problémás helyzeteket kerülik.

Üzenem azoknak, akik azt hiszik, hogy Devecserben vagy Cegléden teljesen jogos a mélymagyar érzelmű felháborodás és tett, hogy igazságtalanságokat, igazságtalanságokkal, hatályos törvényekbe ütköző módon "megoldani" barbár szokás, ha tetszik, ha nem! Mások bűnös tette senkit nem jogosít fel arra, hogy ő jogtalanul "visszasértsen", mert akkor az az ember, maga is bűnöző!

Ha a talio elvet akarjátok gyakorolni, változtassatok államformát és térjünk vissza az ősközösségbe. Akkor nem lesz rendőrség és aki ugat, azt azonnal szájon lehet vágni, addig azonban mindenki tartsa be a szabályokat, mert ha nem maga sem több, mint aki ellen törvényellenesen tüntet, mert tudja a rendőrség megvédi!

Felhasznalonev 2012.09.15. 08:30:08

Egy biztonsági/pénzszállító őrből csak itthon lehet BM. Min csodálkozunk?

Uniós pénz egy bizt.őr cégnek minek? Nincsenek elegen? Lehet inkább dolgozni kellene, lassan nem marad SEMMINK amit meg kellene védeni.

www.civil.hu/HUN/index_hun.htm