Fidesz: drogos ámokfutás

Dorosz Dávid

2012
11/09

Elbaltázott jogalkotás, megszorítások, cenzúrázott jelentések, a szakmai érvek lesöprése. Szinte bármelyik kormányzati területről beszélhetnénk, hasonló ámokfutás zajlik. Most épp a drogszakma kapott pofont.

drog_01.jpg

A kábítószerek a világon mindenhol valós, és komoly problémát jelentenek. Összetett társadalmi, gazdasági okai vannak a drogfogyasztásnak. Azokat melldöngető, bornírt hülyeségekkel nem lehet megoldani, és ez külföldön is kezd kiderülni.

Ezt támasztja alá, hogy a szimpla, egyoldalú „bevágunk minden drogost a kaptárba” mentalitás lényegében az USA-n kívül már sehol nem dívik (kritika itt is akad), az nemzetközi szinten megbukott. Csak büntetőjogi eszközökkel csak rontani lehet a helyzeten, javítani egy centit sem. Sok helyen el is indultak egy összetettebb, a megelőzésre jobban figyelő irányba.

Úgy látszik erről elfelejtettek szólni a Fidesznek. Narancsék hatalomra kerülésük után első körben kukába dobták a szakmai konszenzuson alapuló drogstratégiát. Ez a dokumentum foglalta össze, hogy Magyarországon mit, hogyan, mivel kellene tenni a drogfogyasztás növekedése ellen.

Második körben a fideszes urak baltával estek neki annak a drogprevenciós hálózatnak, amely a terepen valójában az első védelmi vonala drogok okozta társadalmi problémák elleni küzdelemnek. A költségvetésben szinte alig hagytak nekik pénzt, lehetőségeik egyre inkább szűkülnek. Totális leépülés fenyegeti ezt a más országokban épp hogy fejlesztett területet.

De ez még mindig nem volt elég, jött a klasszikus szemöldökráncolós szigor. Az új Btk. elfogadásával a Fidesz nem a drogozás, hanem fiatalok százezrei ellen indított hadjáratot. A teljesen életszerűtlen, az alkalmi fogyasztókat is célkeresztbe állító büntetőpolitikának katasztrofális eredményei lehetnek. A rendőrség állapotát ismerjük, naponta szembesülünk vele. Miközben vidéken sok helyen nem lehet a kertben kinn hagyni a biciklit, a bűncselekmények száma, tényleg azt akarjuk, hogy rendőrök inkább füvező huszonéveseket hajkurásszanak? Nem, nekik éppen hogy a drogkartellek, a  nálunk is jelenlévő, és hatalmas pénzeket mozgósító kábítószer-terjesztő hálózatok ellen kellene fellépniük. Oda kell az izmozás, oda kell rendőr.

De van még lejjebb. Ebben a helyzetben jött az újabb hír, hogy most már a helyzetről szóló szakmai jelentésben rejlő kritikákat sem képes elviselni a hatalom. Erővel írja felül az érveket, jó öreg kádári módon a cenzúrához nyúl. Nem mintha sokan olvasnák az ilyen jelentéseket, de hát akkor is, nehogy már belepofázzanak a szakik a dolgainkba…

Mások mellett mi is tettünk arra javaslatot, hogy szakmai alapon, adatokat, tényeket felhasználva tekintsük át a mai magyarországi helyzetet. Egyelőre nem kaptunk rá pozitív választ.

Közben meg persze szabadon lehet otthon pálinkát főzni, sőt még államilag is támogatjuk rendesen az ipart. Kettős mérce a javából: alkoholfogyasztás miatt tömegek halnak meg ma hazánkban. Nem azt mondom, hogy be kell tiltani a pálinkát, de ez a fideszes álszentség azért nagyon meredek.

Ami itt zajlik az példaszerűen mutatja mi a rossz a Fidesz kormányzásban: vegyünk egy nagyon fontos területet, csináljunk óriási baromságokat, a szakmát lehetetlenítsük el, fojtsuk meg az intézményeket, rontsunk a helyzeten, viszont verjük a mellünket a PR-fronton, ha kell hamisítsunk, cenzúrázzunk is.

Nemzeti Együttműködés a fenéket…

Drogos ámokfutás ez, nem több.

(Fotó: Hírextra)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

4 komment

Címkék: rendőrség Fidesz USA Btk.

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr104899142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fagzal 2012.11.09. 22:04:12

Dániel Zoltán: Milyen a hangulat tifelétek?
Pelikán: Hááááát...
Dániel Zoltán: Azt olvastam kitűnő.
Pelikán: Hol olvastad?
Dániel Zoltán: A hangulatjelentésben.
Pelikán: Akkor biztos kitűnő.

pocaklakó minimanó 2012.11.09. 22:12:28

Drogok, másság, kisebbségek. Továbbra is ezen a szentháromságon belül tud csak lavírozni az LMP. És még ők vannak megsértődve, ha mindenféle keménykedésük ellenére továbbra is csak a Szadesz Reloaded néven emlegetik őket. :)

Szánalmas egy csürhe! :)

igenember 2012.11.10. 00:11:45

Hát hogy mondjam, én is eltoltam egy-két spanglit kiscsikó koromban, de nem lettem a drogos.
Ennyiben igazad adok a Fidesznyikeknek. Agyilag kell eljutni oda, hogy az ember nem akar drogos lenni. A módszerekkel viszont én is vitatkoznék.

tatuman 2012.11.10. 01:36:27

baszki Dávid. ezért a parlamentben ülsz?? elvileg ennek pátosza van bazmeg!! ha egyszer lenne gerincetek, akkor Schiffer Andrást visszakukáznátok. gyere bazmeg szívjunk fel egy csíkot bari, oszt menjünk dugni csajokat! :):):)