KDNP az élettársaknak: "Csak egy szerződés vagytok"

Dorosz Dávid

2012
11/16

A KDNP már évek óta borzaszt el sokakat a teljesen kőkorszaki javaslataival. Most éppen több százezer együtt élő emberről mondták ki, hogy nem is igazi családok. Teszik mindezt úgy, hogy csak a Fidesz miatt léteznek, egyedül 1994 óta semmire sem mentek.

1857633_32b0759fd9b9f8ba7c7984eb8c449aad_wm.jpg 

A Polgári törvénykönyv (Ptk.) általában kisebb politikai figyelmet szokott kapni más törvényekhez képest. Pedig ha jobban belegondolunk, talán ez a törvény az, ami legjobban érinti a mindennapi életünket. Alapvető családi, tulajdonjogi, üzleti stb. viszonyokat, szabályokat állapít meg. Kis túlzással, ahogy kilépünk a házból, szinte azonnal olyan élethelyzetek sorával nézünk szembe, amit így vagy úgy, de a Ptk. szabályai kereteznek.

Most hogy teljesen újat alkotunk ebből az alapvető szabályrendszerből, nosza fogta magát KDNP, és mondott egy  huzatosan erőset. Legalábbis ők ezt gondolták.

A magát a katolikus egyház lándzsájának tartó kőkonzi csoportról már eddig is tudni lehetett, hogy finoman fogalmazva lövésük nincs, hogy kik, milyen körülmények között, milyen problémákkal élnek ma hazánkban. A fejlődés szempontjából nagyjából megragadtak 1930 körül. Ez persze nem meglepő egy olyan szabadidő klubtól, amelyik 1994 óta nem jutott be önállóan a Parlamentbe, és mindig a nagy Fidesz szoknyája mögött szűköli végig a kampány időszakot. Utána persze nagy lesz a pofa, lapáttal ömlik ki a hülyeség a decensen, polgári módon feszítő urak és hölgyek száján, jönnek a teljes agydonori ötletek.

Ennek a folyamatnak a betetőzése a mostani lépés. Azt, hogy a melegektől eléggé paráznak pártban, sajnos nem újdonság. De most valami olyat sikerült felböfögnie a KDNP-nek, ami újabb tömegeket aláz meg, és próbál meg  törvényi úton átnevelni.

Semjén Zsolt és csipetcsapata szerint csak az a rendes, igaz magyar ember, aki házasságban él, és abba neveli gyerekeit, lehetőleg úgy, hogy az asszony nem is csinál nagyon mást. Aki nem él házasságban, hanem „csak” élettársi kapcsolatban, ott szerintük nem is családról beszélünk. Helyette azt gondolják KDNP-nél, hogy az élettársi kapcsolat lényegében egy szerződés, azaz nem több mondjuk egy cipővásárlásnál. Elmondásuk szerint az élettársi kapcsolat „bizonyos felelősséget nem vállaló emberek közössége". Ezt üzeni tehát egy a kormányzásban részt vevő, magát vérkomolyan vevő alakulat a magyar társadalom egyik nagy csoportjának: felelőtlen szerződők vagytok, nem több.

Nos, kedves KDNP-és hölgyek és urak, tessék kimenni az életbe! Az emberek egy jelentős része már így éli az életét (pl. újszülöttek 42% házasságon kívül látja meg a napvilágot). Sokan mindenféle papír nélkül élnek együtt szeretetben, bizalomban, nevelnek akár több gyereket is. És most tessék megkapaszkodni még Harrach Péternek is: nincs semmi bajuk, teljesen normális emberek. Élik az életüket, küzdenek, hogy előbbre jussanak. Az utóbbi években pont Fidesz-KDNP-nek köszönhetően egyre kisebb eredménnyel, kevesebb lehetőséggel. Ebben kell nekik segíteni, nem pedig prédikálni, hogy hogyan kéne élniük...

Ez az, amit soha nem értettem: miért kell erővel téríteni? OK, ti legyetek beszűkült, a múltba temetkező, szenteskedő alakok, akiknek legnagyobb öröme védett állatok megölése, de ezt tartsátok meg magatoknak! Ne akarjátok, hogy mindenki más is olyan legyen, mint ti!  Ne akarjátok, mert ti is nagyon utálnátok.Tudom, hogy frusztráltak vagytok, féltek minden új dologtól. De emiatt magatokat kell rendbe raknotok, nem másokat.

Sokfélék vagyunk, sokféléképpen keressük a boldogságot. Ez így van jól.

Aki nem így gondolja, de zéró lakossági támogatás mellett, Orbán Viktor kezéből leosztott helyekről osztja az észt mindenkinek, az nem éppen keresztényi viselkedésről tesz tanúbizonyságot…


(Fotó: MTI/Index)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

2 komment

Címkék: Fidesz KDNP Semjén Parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr784910272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothh · http://polizis.blog.hu 2012.11.16. 15:54:46

A KDNP valójában a Fidesz egy tagozata, nem tekinthető pártnak. Szerintem mondjuk a Lungo Drom komolyabb támogatottsággal rendelkezik közülük. A helyzet az, hogy ez egy "brand".

Szerintem egyébként pont azért tartják őket, hogy az ilyen ötletekkel eltereljék a jónép figyelmét. Pl. a legújabb megszorításokról. Vagy épp arról, hogy a Ve. alapján talán még szabad, de biztosan nem tiszta változások elé lépünk.

Amúgy meg szerintem ebből semmi se lesz, csak bedobták. Ahogy az abortusz-szigorítás ügyét is egy pillanat alatt tette helyre OV.

A témához szólva pedig annyit, hogy egyszerűen nonszensz. Amúgy ezzel a "polgári házasság intézményét" akarják védeni, vagy egy idő után bevezetnék a kötelező egyházit is? Nem mindegy...

pocaklakó minimanó 2012.11.29. 18:26:53

Amúgy teljesen igazuk van. Attól még nem dicsőül meg és nem nemesedik arannyá az élettársi kapcsolat, mert sokan így élnek.

Meg különben is, ha egyforma lenne a házassággal, akkor nagyon izgi lenne látni, hogy miképpen reagálnának a támogatók arra, ha az élettársi kapcsolatot nem két ember, hanem több kötné.

Elvégre felnőtt emberek önkéntes döntését, amellyel kárt senkinek nem okoznak, egy magára (és gerincére) valamit is adó liberális alak nem kérdőjelezheti meg.