Milliárdok Magyarország "barátainak"?

Dorosz Dávid

2012
12/04

Az LMP írásbeli kérdéssel fordul Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez, hogy megkérdezze: a napokban bejelentett Friends of Hungary nevű alapítványra miért van szükség, miközben több fóruma is van a diaszpóra magyarsággal való kapcsolattartásnak.

Egy november 28-ai kormányhatározat, "a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítése" elősegítésére megbízta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tizenötmillió dollárt bocsásson a Friends of Hungary nevű alapítvány rendelkezésére. Az eset azért érdekes, mert kicsit több mint egy éve, Vizi E. Szilveszter a Magyar Diaszpóra Tanács alakuló ülésén egy ugyanilyen nevű alapítvány létrehozását jelentette be.

A diaszpóra magyarsággal való kapcsolattartásnak a KMKF és a MÁÉRT plenáris ülései, és munkacsoportjai, a Magyar Diaszpóra Tanács ülései, a Nemzeti Regiszter kifejezetten propaganda ízű hírlevelei, a nagykövetségek, konzulátusok, tiszteletbeli konzulok, és magyar kulturális intézetek, külhoni magyar egyesületek és más oktatási és kulturális programok a fórumai.

Az LMP kérdése: ennyiféle kapcsolattartás mellett miért van most szükség egy hárommilliárdos összegből alapított szervezetre? A párt arra is várja a választ, hogy mi köze ennek az új szervezetnek Vizi E. Szilveszter által már korábban bejelentett szervezethez.

Budapest, 2012. december 2.

Dorosz Dávid

országgyűlési képviselő,

a Nemzeti összetartozás bizottság tagja

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr414946731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.