Fidesz: pancser külpolitika

Dorosz Dávid

2013
02/08

Az elmúlt napokban két nemzetközi ügy is borzolta a kedélyeket. A moszkvai és az erdélyi eset is azt mutatja, hogy sose vezet semmi jóra, ha a nettó pártpolitikai érdekek, hibák irányítják a külkapcsolatokat. Az ilyen pancser külpolitika sokat árt az országnak.

orban-viktor2.jpg

Először Orbán moszkvai vizitje körül kezdett bűzleni valami. Amennyiben a hírek igazak, akkor néhány milliárd dollárnyi államkötvény lejegyzésért a kormány nagyon komoly engedményeket tett Moszkvának, létfontosságú területen (energetika, Paks) ad teret az orosz állami érdekeket egy az egyben képviselő cégeknek. Ez akárhogy is nézzük előnytelen, rossz üzlet. Sőt hosszútávon sem szolgálja a magyar energetikai érdekeket. Ez nekünk nem jó.

De nézzük mik voltak ennek lépésnek az előzményei. Történetiségében a dolog onnan indul, hogy 2002 és 2010 között az akkori kormányt kritizálva a Fidesz visszatérő módon rúgott hatalmasakat Oroszországba. Volt minden ami szemszájnak ingere, elhangzottak kifejezetten csúnya mondatok is. Arra persze senki nem gondolt, hogy kormányra kerülve ezeket a kijelentéseket Moszkvában újra előszedik és magyar delegációk orra alá fogják tenni: uraim Önök ilyeneket mondtak, most meg engedményeket kérnek, hogy is van ez?

Márpedig engedmények azok kellenek. Kellenek, mivel Orbán 2010 második felében érzékelte, hogy nyugati partnereink egyre kevésbé nyitottak a Fidesz által vitt stílusra, irányvonalra. A logikus lépés a kapcsolatok megerősítése, helyreállítása, azaz a kármentés lett volna. De nem, a mi Viktorunk nem alkuszik! Ebben a helyzetben született meg a „keleti nyitás” gondolata. Ez valójában nem jelentett többet mint a Fidesz durcás, sértődött reakcióját az őt ért kritikákra. A Kelet felé fordulás ezzel üzenetet küldött Európa felé, illetve azzal az illúzióval kecsegtetett, hogy a valóban impozánsan fejlődő régió segítségével finanszírozni lehet az államadósságot, sőt gazdasági növekedést lehet teremteni. Maradjunk annyiban, hogy papíron jól hangzott: a keleti nyitásnak csak és kizárólag az ideológiai alapjait teremtették meg, az szakmaiakat nem. Erre utal a kérdést érintő sok szöveg, számtalan Szíjjártó-portya, a másik oldalon meg a konkrétumok hiánya.

Moszkva kapcsán az egész elképzelés eleinte abban csúcsosodott ki, hogy Fellegi miniszter úr kapott egy törzsutas kártyát a moszkvai járatra. A rendszeresen visszatérő moszkvai látogatásai során azonban a miniszternek szembesülnie kellett, hogy az orosz fél nem felejt, és ebből következően semmilyen engedményt nem ad könnyen. Nem lehetett mást tenni, be kellett vetni Orbánt. Azt az Orbánt, aki 3 év kormányzást követően teljesen elszigetelődött az euroatlanti térségben, és akinek valahonnan finanszíroznia kell az államadósságot, mert a szabadságharc, meg Békemenet miatt ezt Nyugatról nem lehet ugye. Ezt nem nyelnék le Jobbik és a Fidesz között ingadozó szavazók, akiken akár a 2014-es választás is múlhat. Remek tárgyalási, pozíció. Meg is lett az eredménye. Ilyen az, amikor a pártpolitikai érdekek alakítják a külpolitikát.

A kedélyeket borzoló másik külpolitikai ügy a magyar-román kapcsolatokat érinti. A Ponta-kormány hatalomra kerülésével igen nehéz helyzetbe került az ott élő magyar közösség: egy jelentős felhatalmazással rendelkező, keményen populista kormány nehéz gazdasági helyzetben könnyen elcsábulhat a magyar kártya kijátszására. Főleg úgy, hogy az RMDSZ nem koalíciós partner. Ez meg is történt: az elmúlt napokban a székely zászló körül kirobbant romániai műbalhé semmi mást nem szolgál mint a kormány régióátszervezési terveinek igazolását azzal, hogy szakadár nacionalistáknak bélyegzi a magyarokat. Sajnos ilyen lépés volt, és lesz is még: a helyi magyar közösségben tudják ezt, ha nem is szeretik, számolnak vele.

Sajnos azonban a magyar kormánynak sikerült beleszaladnia egy méretes diplomáciai pofonba. Nem sikerült határozottan, de higgadtan kezelni az ügyet. Ez pedig annak köszönhető, ahogy a Fidesz látja Erdélyt és az ottani magyarságot. Orbán és a Fidesz vezérkara csak 2014-re tud gondolni, csak az onnan nyerhető szavazatok érdeklik. Ennek érdekében pedig szinte mindenre képesek. Első körben Budapestről irányítva, klienseken keresztül fogtak hozzá a magyar közösség politikai megosztásának. Az eredmény ismert: kemény magyar-magyar politikai csatározás, gyengülő parlamenti, önkormányzati jelenlét, rosszabb alkupozíció a többségi társadalommal szemben. Amikor pedig részben ennek köszönhetően egyes román politikusok támadásba lendülnek, jönnek az újabba hibák. Jönnek, mert a feleslegesen kemény nyilatkozatokkal, zászlótűzéssel a Fidesz csak a saját politikai érdekeit szolgálja: igyekszik erdélyi szavazóit megerősíteni, a határon belül pedig a Jobbik és Orbán között ingadozó szavazókat veszi célba. Az más kérdés, hogy az így még jobban felkorbácsolt indulatokból származó balhét az ottani magyaroknak kell elviselniük.

Szögezzük le: az erdélyi magyarság jogos igénye az autonómia. Enélkül a szülőföldön való megmaradás nem lehetséges, a demográfiai tendenciák sajnos magukért beszélnek. Ezért a mindenkori magyar kormánynak mindent meg kell tennie autonómia elérése érdekében. De ezt határozottan, okosan, eredményesen kell tenni, nem pedig vadtulok módjára. Könnyen belátható, hogy a székelyföldi autonómia a többségi társadalom, az ottani politikai elit meggyőzése nélkül nem fog menni. Ez a kulcsa kérdésnek, minden ide fut ki. Ehhez képest a Fidesz ebben az ügyben az elmúlt 3 évben semmit nem tett, sőt minden más általunk tett javaslatot is lesöpört. Csak egy jellemző példa: jelen pillanatban nincs egy olyan hivatalos oldal például, ahol román nyelven elérhetőek lennének az autonómiáról, a magyar közösség céljairól szóló anyagok, ismertetők (Szlovákiában már van). Ehelyett megy a melldöngetés, a szimbolikus háború, a nettó kampányolás. Ilyen az amikor pártpolitikai érdek csinál külpolitikát.

Orbán Viktor 2010-ben azzal az ígérettel került hatalomra, hogy minden területen rendet rak, mindenhol egyértelműen új irányt vesz. A külpolitikában ehhez képest semmilyen stratégia nem látszik: nemzetközileg elszigetelődtünk, aminek következtében a gyakran változó pártpolitikai célok vették át stratégia helyét. Az eredmény csak sodródás, gyengülő Magyarország lehet.

(Fotó: parameter.sk)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

90 komment · 2 trackback

Címkék: sajtó határon túl külügy Fidesz Orbán EU Oroszország

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr745069032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.08. 12:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Fidesz: pancser külpolitika 2013.02.08. 10:26:01

A mindenkori magyar kormánynak mindent meg kell tennie a székelyföldi autonómia elérése érdekében. De ezt határozottan, okosan, eredményesen kell tenni, nem pedig vadtulok módjára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

politikus-omm 2013.02.08. 22:43:57

Nagyon jó az a kép rólad Dávid!

- A legjobbkor írod a cikkedet amikor úgy elszigetelődtünk hogy az EU egy rakás pénzt oszt 7 évig.
- Olcsóbban vesszük meg a gázüzletágat mint amennyit 4 éve a németek fizettek érte!

Azért csak elszigetelődünk, na. Putyin ravasz róka, biztos átver Orbánt meg téged is! Liberális a származásod amúgy?

BélaBácsiTudja 2013.02.08. 22:50:37

@politikus-omm: nahmost mit izélod szegénykét. nem tehet róla hogy maroknyi gerinctelennel nem képes visszaadni a mandátumát miután elárulta saját pártját :)

grani 2013.02.08. 23:01:25

Megént egy jajongó, a magyarok sorság szívén viselő ki a fene is ez? Csak azt nem értem, miért nyomja őket ennyire az Index? Mert annyira nyomja őket, hogy az már visszatetsző.
Nem kell kommentelni az ilyeneknél. Akkor majd abbahagyják a hazugságokat.

pánpéter 2013.02.08. 23:22:42

Annyira elszigetelődtünk, hogy:
- A nettó számokat nézve pedig egyértelmű, hogy jól jártunk. Az egy főre jutó támogatások alapján Magyarország lesz a második legnagyobb kedvezményezettje az EU támogatási rendszerének. A nettó pozíció teljes összegét összevetve Magyarország 2014 és 2020 között a harmadik helyen lesz a jelenlegi ötödikkel szemben.

Továbbá, mint fent is írták, olcsóbban vesszük vissza a gázüzletágat, mint ahogy azt eladtuk.
Úgy elszigetelődtünk, hogy az csuda. Inkább add vissza a mandátumodat annak a pártnak, amelyiket megilleti ama listás hely, ahonnan te most Bajnai seggét nyaldosod. Gerinctelen senki.

pánpéter 2013.02.08. 23:24:03

"Dorosz Dávid vagyok, a Párbeszéd Magyaroroszágért parlamenti képviselője." - kis barátom, te független képviselő vagy, és az LMP-nek köszönheted, hogy 4 évig csapadod az ingyenélést.

Fényezett Rézlábos 2013.02.09. 01:17:08

Gyorsan megérkezett a nyalonckommandó... ez biztos a gyorsreagálású hadtest :)))

Rwindx 2013.02.09. 02:16:22

"Dorosz Dávid vagyok, a Párbeszéd Magyaroroszágért parlamenti képviselője."

Ja, az emberek meg hülyék. Ettől függetlenül remélem majd javítod azon ország nevét a blogod leírásában amelynek véletlenül a parlamenti képviselője lehettél és gerinc hiányában még mindig lehetsz.

A posztra inkább nem reagálok, mindenkinek jobb lesz így.

nincs_nick 2013.02.09. 02:23:07

@politikus-omm: Azért ilyen magas labdákat ne adj, mert ezeket az érveket, akik a szátokba adták, hát, finoman szólva sem gondolták át. Na nézzük:

1) Az EU a követ ciklusba spórol, ezt az először(!) csökkentett keretet is alig sikerült elfogadni. Nyilván az teljesen véletlen, hogy a mostani ciklusban leggyengébben leggyengébben lehívó országok kapták arányában a többet és véletlenül sem azért van, hogy majd még így legen újra megtakarítás, mint most pl.:) Btw, az MSZP/Fidesz kormányoknak hála az eddigi keret elköltését sem sikerült megoldani, de legalább jutott belőle kutyafitnesszre és századvég támogatásra, ellenben termelő beruházásra alig...

2) Négy éve 7850Ft volt egy OTP részvény. Van most nálam 100db. Megveszed darabját most akkor 6500Ft-ért? Érvelésed alapján ez tuti üzlet.:)

Egyébként mi értelme van 100 különböző nick alatt ugyanazt beírni? Mennyit fizetnek ezért? Ez így baromi átlászó, az ameriaki fidesz kampánytanácsadó Birnbaum-tól csak ennyi telik? Pedig ez már Ron Werber-nek sem jött be.:D

sam poppat 2013.02.09. 07:18:50

@nincs_nick: irod...Egyébként mi értelme van 100 különböző nick alatt ugyanazt beírni? Mennyit fizetnek ezért? Ez így baromi átlászó, az ameriaki fidesz kampánytanácsadó Birnbaum-tól csak ennyi telik? Pedig ez már Ron Werber-nek sem jött be.:D"

el kell keseritselek,ez a balliba fizetett trollok sajatossaga...
nyolcan,56 nevvel,mariaol hertelendin es nemecseken at dezinfig,ugyanazzal a buta partmantraval repulnek mindenhova...
raadasul a sok egybites azt sem veszi eszre,hogy ugyanazokkal a helyesirasi es stilisztikai hibakkal cpoy/paste-elik a mantrat...
szemben itt kulonboznek a stilusok es a szohasznalat is,de te biztos jobban tudod...
szalka-gerenda effektus,ugye...
:)

Arisztogatya 2013.02.09. 07:50:27

@nincs_nick: Ha 4 eve eladtam neked valamit 7850-ert akkor johet vissza 6500-ert, am legyen.
Amugy meg miert a csucsrol zuhano reszvenyeket veszel te penzugyi zseni?

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.02.09. 08:17:27

:)))
Akkor jelenik meg ez az "úgy elszigetelődtünk" poszt, amikor szuperül kapjuk a támogatást, egy főre vetítve 2. legjobb adat.

Vágyvezérelt gondolkodás

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.09. 08:24:57

@grani: sőt....
külön vicces, hogy ők azt képzelik, hogy demokraták, meg értelmiségi liberálisok, amikor másokat mocskolnak
meg azt is, hogy ők vannak többségben...
ezek ilyen tévképzetesek, nem csoda, ha zömük a bizonyíték nélküli evo elméletet is igaznak véli

dadddd 2013.02.09. 08:26:01

Dorosz Dávid vagyok, az MSZP parlamenti képviselője.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.09. 08:27:21

@Fényezett Rézlábos: ahh egy liberális demokrata

tehát aki nem isteníti a tévedhetetlen, gerincbajnok ellenzéket az mind nyalonc, igaz?

mond, ti demokraták mit tennétek az ilyen "nyalonc"okkal legszívesebben?
mert ugye most, hogy diktatúra van, ti "nemnyalonc"ok, szabadlábon vagytok

dadddd 2013.02.09. 08:35:22

A GMO-párti Bajnai hogy fér össze a zöld gondolattal, kedves Dávid?

nevem van 2013.02.09. 08:39:53

Érdekes hozzászólások. Itt vélemények és hitek állnak szemben egy konkrétumokat tartalmazó cikkel. Érdekes, hogy székelyzászló ügyben a kommentek hallgatnak.

dadddd 2013.02.09. 08:41:57

@nevem van: Ez csak azt bizonyítja, hogy hiteltelen a szerző.

Arisztogatya 2013.02.09. 09:18:09

@nevem van: Konkretumok, mi? Mutass egy jo konkretumot lecci. Amugy mi bajod a szekely zaszloval?

Arisztogatya 2013.02.09. 09:23:31

@nevem van: Autonomiatamogato uirodatkat nyitnatok, de ha valaki mas azt mondja csak h tamogatjuk az autonomia torekveseket, akkor mas orszag belugyeibe valo avatkozasert picsogtok, meg diplomaciai pofonokrol vizionaltok... Konkretumok ugyi.

2013.02.09. 09:35:40

@Arisztogatya:

"Ha 4 eve eladtam neked valamit 7850-ert akkor johet vissza 6500-ert, am legyen."

Unortodox közgazdász? :)))

Arisztogatya 2013.02.09. 09:45:39

@MikeBoy: Ezt az altalanosban tanitjak, de latom mar ez problemat jelent neked.
Kozgazdaszkodni raersz meg.

AbuBakr 2013.02.09. 09:45:53

zászlóügyben az lmp (-vagy mi a tököm, mert már azt se tudom hogy hívják őket a nagy párbeszédelésben, osztódásban) kompetenciáját legékesebben Gajárszki Áron indítványa jelzi a XI. kerületben, mondván, " tűzzük ki a székely mellé a román zászlót is had lássák mi milyen nyúlbélák vagyunk..."

Dávid fiam, menj inkább és osszad Richi Field csokiját a cigóknak mint Gyöngyöspatán, neked úgyis ők a fontosak
Az is igazi sikersztori volt a számotokra :D

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.09. 09:55:16

A fenti fotón már tökéletesen kijöttek Viktor cigány vonásai.
A külpolitikájával kapcsolatban csak egy kérdésem van: Az eltelt lassan három évben hány nyugati állam hívta meg Viktorunkat?

dadddd 2013.02.09. 10:06:57

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: "tökéletesen kijöttek Viktor cigány vonásai"

De máskor meg fujj, nacionalista, kirekesztő kormány.

dadddd 2013.02.09. 10:11:04

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: "Az eltelt lassan három évben hány nyugati állam hívta meg Viktorunkat?"

Válogass! (Csak 2011. szept-ig)

2010. június 1-2. - Lengyelország (Varsó, első hivatalos út) 2010. június 2-3. - Belgium (Brüsszel, találkozó a NATO és az Európai Unió csúcsvezetőivel) 2010. június 11. - Ausztria (Bécs) 2010. június 16-17. - Belgium (Brüsszel, az Európai Unió állam- és kormányfőinek találkozója) 2010. július 21. - Németország (Berlin) 2010. július 24. - Románia (Tusnádfürdő, 21. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor) 2010. augusztus 14. - Szerbia, Vajdaság (Szabadka, Palicsfürdő) 2010. augusztus 25-29. - Olaszország (Róma, a keresztény törvényhozók nemzetközi hálózatának alakuló tanácskozása Castel Gandolfóban) 2010. szeptember 14. - Azerbajdzsán (Baku, azeri-grúz-román-magyar energiaügyi együttműködési csúcstalálkozó) 2010. szeptember 15-16. - Belgium (Brüsszel, az Európai Néppárt elnökségi ülése, az Európai Tanács találkozója) 2010. október 4-5. - Belgium (Brüsszel, az európai és ázsiai állam- és kormányfők nyolcadik csúcstalálkozója - ASEM) 2010. október 8. - Bulgária (Szófia) 2010. október 20. - Szlovénia (Ljubljana) 2010. október 20. - Csehország (Prága) 2010. október 25. - Moldova (Chisinau) 2010. október 28-29. - Belgium (Brüsszel, az Európai Unió állam- és kormányfőinek találkozója) 2010. október 30-november 2. - Kína (Sanghaj) 2010. november 8. - Románia (Bukarest, EU-Duna stratégiai csúcstalálkozó) 2010. november 12. - Ukrajna (Kijev) 2010. november 17. - Belgium (Brüsszel, a magyar kormány és az Európai Bizottság együttes ülése a soros magyar elnökségelőkészítésére) 2010. november 18-19. - Franciaország (Párizs) 2010. november 19-20. - Portugália (Lisszabon, NATO- csúcs) 2010. november 22. - Málta (Valetta) 2010. november 26. - Szerbia (Belgrád) 2010. november 30. - Oroszország (Moszkva) 2010. december 1. - Lengyelország (Varsó, munkalátogatás) 2010. december 4-6. - Vatikán 2010. december 7. - Svédország (Stockholm), Dánia (Koppenhága) 2010. december 10. - Litvánia (Vilnius), Lettország (Riga) 2010. december 13. - Görögország (Athén), Ciprus (Nicosia) 2010. december 14. - Ausztria (Bécs), Szlovákia (Pozsony) 2010. december 15. - Nagy-Britannia (London) 2010. december 16-17. - Belgium (Brüsszel, az Európai Tanács ülése) 2011. január 18-19. - Franciaország (Strasbourg, EU-elnökség keretében) 2011. január 22-25. - Egyiptom (Kairó, hivatalos látogatás) 2011. január 25-26. - Belgium (Brüsszel, Európai Néppárt, munkavacsora) 2011. január 28. - Szlovákia (Pozsony, hivatalos munkalátogatás) 2011. január 31. - Belgium (Brüsszel, az Európai Bizottság konferenciája az unió felzárkóztatási politikájáról) 2011. február 3-4. - Belgium (Brüsszel, BusinessEurope találkozó, az Európai Tanács energiaügyi és innovációs csúcstalálkozója) 2011. február 8. - Horvátország (Zágráb) 2011. február 8. - Belgium (Brüsszel, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának Európa-estje) 2011. február 15. - Szlovákia (Pozsony, a V4-ek kormányfői csúcstalálkozója a megalakulás 20. évfordulója alkalmából) 2011. február 25. - Belgium (Brüsszel, Európa Tanács) 2011. március 4. - Finnország (Helsinki, az Európai Néppárt elnökség ülése, miniszterelnöki találkozója) 2011. március 11. - Belgium (Brüsszel, rendkívüli EU-csúcstalálkozó a líbiai helyzetről) 2011. március 23-25. - Belgium (Brüsszel, EP-találkozó, szociális csúcs, állam- és kormányfői EU-csúcs) 2011. április 5. - Svájc (Zürich, Nemzetközi Labdarúgó Szövetség meghívására) 2011. április 14. - Belgium (Brüsszel, tanácskozás az Európai Parlamentben Nyugat-Balkán európai integrációjáról) 2011. május 1. - Vatikán (II. János Pál pápa boldoggá avatása) 2011. május 4. - Olaszország (Palermo, az Európai Néppárt tanácskozása az arab és az észak-afrikai országok helyzetéről) 2011. május 5-6. - Németország (hivatalos látogatás) 2011. május 12. - Macedónia (Szkopje) 2011. május 16-18. - Lengyelország (Katowice, Európai Gazdasági Kongresszus) 2011. május 18-19. - Belgium (Brüsszel, európai üzleti csúcstalálkozó) 2011. május 25. - Franciaország (Párizs, ünnepség az OECD 50. évfordulója alkalmából) 2011. május 27. - Vatikán (ünnepi koncert a Liszt-év és a magyar EU-elnökség alkalmából XVI. Benedek pápa tiszteletére) 2011. június 1. - Írország (Dublin) 2011. június 3. - Albánia (hivatalos látogatás) 2011. június 8-9. - Ausztria (Bécs, a Világgazdasági Fórum regionális tanácskozása) 2011. június 9. - Hollandia (Hága) 2011. június 14. - Szerbia (hivatalos látogatás) 2011. június 15. - Bosznia-Hercegovina (hivatalos látogatás) 2011. június 16. - Szlovákia (Pozsony, V4 miniszterelnökicsúcstalálkozó) 2011. június 17. - Montenegró (hivatalos látogatás) 2011. június 22. - Norvégia (hivatalos látogatás) 2011. június 23-24. - Belgium (Brüsszel, az EU-csúcs) 2011. június 28. - Németország (Alsó-Szászország, Hessen) 2011. július 1. - Lengyelország (Varsó, az EU-elnökségátadása) 2011. július 5. - Franciaország (Strasbourg, az Európai Parlament plenáris ülése, a magyar EU-elnökség értékelése) 2011. július 23. - Románia (Tusnádfürdő, 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor) 2011. szeptember 29. - Németország (München, Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök 70. születésnapja) 2011. szeptember 30. - Lengyelország (Varsó, az EU keleti partnerségi programjának 2. csúcstalálkozója)(GRAFIKA)

2013.02.09. 10:13:54

@Arisztogatya:

Mit tanítanak az általánosban??? :)))

Arisztogatya 2013.02.09. 10:15:26

@dadddd: Most meg az lesz a baj h mennyit utazgatott kozpenzen. Hol a sapka, itt a sapka :D

nevem van 2013.02.09. 10:22:56

@dadddd: szerintem meg a hozzászólók nem tudnak még belekötni sem a cikkíróba e témában.
@Arisztogatya: konkrétan az erdélyi magyaroknak nem lett könnyebb egy 2004-ben kitalált ostoba szimbólum láttán. Sőt, felkorbácsolódott a román (és magyarországi magyar) nacionalizmus, ez pedig szintén árt az erdélyi magyaroknak. Nem érdemes szimbolikus (szimbólumokról szóló) háborúba kezdeni az erősebbel, a román állammal. Másmilyen háborúba meg végképp nem.

2013.02.09. 10:23:45

@Arisztogatya:

Maradjunk annyiban, hogy az általam idézett beírásod egy ostobaság.
De folytasd tovább nyugodtan.... ;)

nevem van 2013.02.09. 10:24:32

@dadddd: nem azt mondták, hogy OV nem szeret utazni, pláne, hogy állampénzen, hanem, hogy a jobb társaság nem fogadja be.

Arisztogatya 2013.02.09. 10:30:08

@nevem van: A zaszlo ostobaszimbolum es mudal a himnuszuk ugyebar. Milyen szivet melengeto is ilyeneket olvasni.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.09. 10:32:00

@dadddd: Szerinted Riga, Oroszország, Sanghaj, Románia, Albánia és még sorolhatnám, tőlünk nyugatra van? Brüsszelt és egyéb EU, vagy NÁTO helyszíneket felejtsük el, oda minden EU és NÁTO tag meghívott!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.09. 10:34:15

@dadddd: Akkor helyesbítek, tökéletesen kijöttek a kissebbségi vonásai.

Arisztogatya 2013.02.09. 10:35:25

@Arisztogatya: Ja, h te a birtokodban levo dolgot dragabban venned vissza... Erteeem, vagyis nem, de ez a te privat dolgod...

dadddd 2013.02.09. 10:36:25

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: És ha történetesen így is van, mi is a baj ezzel?

Arisztogatya 2013.02.09. 10:39:13

@MikeBoy: Uccso kommentem rosszul cimeztem, nezd el nekem :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.09. 10:43:50

@dadddd: Egy kis jóindulattal ez maradt:
2010. június 11. - Ausztria (Bécs) 2010. június 16-17. - július 21. - Németország (Berlin) 2010. július 24. -Szlovénia (Ljubljana) 2010. október 20. - Csehország (Prága) 2010. október 25. - 2010. november 18-19. - Franciaország (Párizs) 2010. november 19-20. - Portugália (Lisszabon, NATO- csúcs) 2010. november 22. - Málta (Valetta)) 2010. december 4-6. - Vatikán 2010. december 7. - Svédország ( Stockholm), Dánia (Koppenhága) 2010. december 10. - 2010. december 14. - Ausztria (Bécs), Szlovákia (Pozsony) 2010. december 15. - Nagy-Britannia (London) 2011. január 22-25. - Egyiptom (Kairó, hivatalos látogatás) 2011. január 28. - 2011. március 11. -
2011. május 5-6. - Németország (hivatalos látogatás) 2011. május 12. - 2011. június 1. - Írország (Dublin) 2011. június 3. - 2011. június 9. - Hollandia (Hága) 2011. június 14. - 2011. június 22. - Norvégia (hi vatalos látogatás) 2011. június 28. - Németország (Alsó-Szászország, Hessen) 2011. szeptember 29. - Németország (München, Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök 70. születésnapja)

AbuBakr 2013.02.09. 10:44:49

@Arisztogatya: a birka képtelen értelmezni...

pedig szerintem már elolvasta vagy ötvenszer, de nem jön rá, így hát elindította a main software-t

öszödi mém 2013.02.09. 10:55:31

Ez a Dorosz még a kis Bárándinál is gusztustalanabb féreg.

Megfigyelo 2013.02.09. 11:24:30

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Ez rasszizmus, méltatlan dolog. Tökéletesen mindegy, hogy kik voltak OV felmenői, az számít csak, hogy mi mindent művel Magyarország rovására.

Egyébként a poszt jó. Annyit tennék csak hozzá, hogz Orbán (sajnos) betartotta azt az igáretét, hogy "mindenhol egyértelműen új irányt vesz": űgy megfordította a "gyorsnaszádot", hogy az zátonyra futott, és már süllyed is. (Viszont az ő és barátai zsebe vastagodik...)

politikus-omm 2013.02.09. 11:25:05

@nincs_nick: @MikeBoy: Négy éve 7850Ft volt egy OTP részvény. Van most nálam 100db. Megveszed darabját most akkor 6500Ft-ért? Érvelésed alapján ez tuti üzlet.:)

Csináltál egy szar üzletet.

Matolcsyék 800 milla körül veszik a gázüzletágat, amiért a - részben állami tulajdonú - MOL 1200at kapott a szintén rosszkor vásárló németektől.

Ez a tuti üzlet, figyelj és tanulj. A libbantak olcsón adnak el és drágán vesznek, a siker unortodox dolog Magyarországon.

nevem van 2013.02.09. 11:29:22

@Arisztogatya: Te "továbbgondolod" persze eszelősen torzítva a beírásomat, aztán sikeresen vitába szállsz önnön magaddal. Ez igénytelenül buta módszer.
Konkrétan: egy 2004-ben kitalált, marketingzászló az ostoba szimbólum. Sem más zászlókról. pláne a himnuszról nem írtam. (Mert nem az a téma itt és most.) A többi a te víziód.
@öszödi mém: honnan tudod, ismered? Mert az írásai egy kiegyensúlyozott, intelligens ember képét sugallják. A "kis" Bárándí nem a kedvencem, de semmi esetre sem etalonja a gusztustalanságnak. Amúgy elég igénytelenek a beírásaid.

Megfigyelo 2013.02.09. 11:41:38

@politikus-omm: A független értékbecslések szerint az E.ON gáz-üzletága most semmiképp nem ér 300 milliárd forintnál többet -- függetlenül attól, hogy mennyiért vették. Ha a magyar állam nem fizetne magasan az aktuális piaci értéken felüli árat, akkor az E.ON nem adná el.

Megfigyelo 2013.02.09. 11:44:00

@politikus-omm: Tehát vesznek 8öö milliárddért valamit, ami (talán) ér 300 milliárdot a piacon. Ez a hűtlen kezelés klasszikus esete...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.09. 11:52:20

@Megfigyelo: Tudod, amennyiben állandóan nem tiltakoztak volna annyira Orbán származása miatt, észre sem venném. A tiltakozás viszont ezt váltja ki.

Lencsés István 2013.02.09. 11:53:48

A külpolitika jó . Lásd oroszok , és a többi normális országgal való jó kapcsolat . Ennek tudható be hogy az eu -s költségvetéssel is jól járunk .

Megfigyelo 2013.02.09. 12:04:25

@nincs_nick: Jó ez a hasonlat az OTP részvénnyel, ugyanis most 4600 körül lehet venni egyet: tehát ugyanolyan "jó üzletet" csinál a magyar állam, ha 800 milliárdért veszi meg az E.ON gáz-üzletágát, mintha valaki ma 6500-ért venne OTP részvényt, arra hivatkozva, hogy néhány éve 7850-ért adta el -- figyelmen kívül hagyva, hogy most a piacon csak 4600-at ér.

Megfigyelo 2013.02.09. 12:14:45

@Lencsés István: Putyin Oroszországa nem "normális ország", és -- némi túlzással (bár ez nem biztos) -- most adták el neki Magyarországot bagóért. És különösen az olyan "normális országokkal" való kíváló kapcsolatot érdemes még megemlíteni, mint Azerbajdzsán, amelyik még a baltás gyilkosért kialkudott árat sem fizette végül meg... (Európában viszont Magyarországot röviden Orbanisztánnak nevezik, és igyekeznek nem tudomást venni róla.)

komissarlajos 2013.02.09. 12:28:45

@Arisztogatya: Valaki azt mondta: akkor kell eladni, ha jó az ára, és akkor kell venni, ha zuhan lefelé. Amúgy nagyon tehetős az illető: Soros György

Arisztogatya 2013.02.09. 12:32:06

@komissarlajos: Soros nem zuhanasrol beszel hanem alulertekeltsegrol. Soha ne akarj elkapni egy zuhano kest, hanem azt ami mar a foldon van es senkit sem erdekel.

nincs_nick 2013.02.09. 12:35:43

@sam poppat: Ugyanúgy semmire tartom mindkét kommunista sarj bandát imádókat, még akkor is ha pénzért teszik és van legalább annyira értelmes, hogy nem önként követi valamelyiküket.:) Itt most éppen a Fidesz kommandó jelent meg, jön nemsokára a másik is biztosan. Egyébként cseréljétek már le a választ amit akkor adtok, amikor bérkommentelésetek tényére hívja fel valaki a figyelmet. Az csak a két tábor fizetett hívei számára egyértelmű úgy, hogy az egyiket szidni egyenlő a másikhoz tartozással. Tudod van olyan, aki sem a sóskát, sem a spenótot nem szereti.:)

A különböző szóhasználat pedig nem jelent semmit,azért ma már elég alap, hogy nem ugyanazt másoljá(to)k. De szerencsére a fizetett kommentek szűrésére elég jó eszközök vannak (itthon is fejlesztenek ilyet pl.). Amiket ezek néznek azok a kulcsszavak és a szerkezet és hozzászólások eloszlása. A kulcsszavak ugyanazok mindig ha megfigyeled és a szerkezettől való elvonatkoztatás sem megy az egyszeri bérkommentelőnek. Kap egy listát két ponttal (mint két beírandó érvvel) és akkor azt a két pontot beírja. Nem egyet és nem hármat.:) A harmadik jellemző pedig a pár hónapos reg és a sok hozzászólás. Reg. pihentetés itthon nem dívik, mert ahhoz ugye gondolkodni kell előre. Nézzük csak: jé, pont három hónapja regéltél és azóta napi 5x hozzá is szólsz. Milyen sok mondanivalód van.:) A fenti két érvet meglepően sok különböző névvel és sok helyre szórta be sok pár hónapos, de sok hozzászólással rendelkező reg. Biztos véletlen:)

Arisztogatya-nak is: Látom általános iskolás közgazdaságtan sem megy, így segítek nektek, mert látszik hogy nem kaptátok még meg mit kell erre írni. Szóval, ha négy év valami 100Ft-ba került, de ma a piacon 30-at ér, akkor te megveszed 70-ért vagy inkább 30-at adsz ért? A kormány jóval jelenkori árán felül megvette a németektől, hogy felhasználhassa az oroszoknál, azért hogy tőlük könyörögjön ki térden állva hitelt olyan feltételekkel, amit egyébként megkapott volna az IMF-től. Az IMF az ésszerű gazdálkodást kérte, az oroszok meg az energia piacunkat. Tényleg baromi jó üzlet volt újra orosz függés alá kerülni. A gáztároló megvétele a legnagyobb baromság volt, mert ennyi pénzből pl. korszerűsíteni lehetett volna 300.000 családi házat, nagyban csökkentve az ország gázfüggőségét... Ehelyett elszórják hatalmi célokkal teljesen értelmetlenül. Feltó/Orbán ugyanaz a kisz-titkár réteg, aki életében nem dolgozott, felelősséget nem vállat semmiért és ez meg is látszik minden döntésükön. A hatalmat akarják görcsösen, de alapvető vezetői/döntési képességeik (pl. hosszabb távon gondolkodás képessége) hiányoznak.

Arisztogatya 2013.02.09. 12:35:53

@Megfigyelo: Erre ne vegy merget h csak 300 milliardot er mert egy darab szagerto ezt mondta. Megis, mitol zuhant ennyit 4 ev alatt?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.09. 12:39:08

egyébként elég olvashatatlan a blog, ezzel a fekete alapon sötétszürke kisbetűkkel
dehát ugye ezt a posztert nem érdekli, merthát az nem "párbeszéd az emberekkel"

Arisztogatya 2013.02.09. 12:42:14

@nincs_nick: Terelsz baratom terelsz. En arrol beszeltem konkretan h semmi bajom zzal h olcsobban visszaveszek valamit amit elozoleg eladta. Te most uj elemet hozol a dologba, h nem er az annyit, igy az nem jo az uzlet. Hat ha nem er annyit akkor az egesz mas, de nem errol beszeltunk. Ugy tunik ez az apro teny teged nem zavar.

Lencsés István 2013.02.09. 12:42:40

@Megfigyelo: De nagyon is normális ország , jó a gazdaságuk , és ez a lényeg . MAGYARORSZÁG nem lett eladva . Azerbajdzsánnal sincs semmi probléma . A baltás gyilkosos sztori IS hazugság . Ilyen nincs : " .... Orbanisztánnak .... " Ja és OROSZORSZÁG is Európa , és igenis ha nem vennének minket figyelembe akkor nem jártunk volna jól , tehát erről IS ennyit . :) ;)

Arisztogatya 2013.02.09. 12:47:26

Tenyleg, ha ez parbeszed part vagy mi, akkor hol a posztolo? A sajtoszabadsagtalansag cenzurazza ot vagy mi? Parbeszed, mi...?? Nahh, jovan...

Arisztogatya 2013.02.09. 12:54:08

@nevem van: Ostoba szimbolumrol irtal es nem is olyan reg meg a magadfajta Dessewffy Tibor beszel a kozepszeru mudal himnuszrol. Az, h ki milyen szimbolumot fogadott el maganak es mikor az nem a te tiszted eldonteni es minosit teged h fingod sincs mirol beszelek.

órarugógerincű felpattanó 2013.02.09. 13:44:17

@Megfigyelo: Érdekes, amikor még Feri apád nevezte a demokrácia mintaországának Oroszországot, akkor még szeretted. Orbánisztánnak meg csak a ti fajta fogyatékosok hívják az országot.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.09. 17:17:56

@Lencsés István: Igen? Jó a gazdaságunk. Ezek szerint Járai, Mellár, László Csaba, Chikán nem ért semmihez, hiszen nekik nagyon rossz a véleményük a kormány félresikerült gazdaságpolitikájáról. (tudomásom szerint a felsoroltak komoly jobboldali gazdasági szakemberek, de lehet, hogy tévedek ugye?)

nevem van 2013.02.09. 17:35:58

@Arisztogatya: A nem egész tíz éve kitalált székely zászló akkor is ostoba szimbólum, ha kegyednek erről valaki más eltérő tárgyú véleménye jut eszébe. Ez a "zászló" még tízéves sincs, és elég mókásan sikerült, illetve nem sikerült. Ráadásul nem értem, mit keres pl. a budapesti hetedik kerületi városházán. Ezért a kreálmányért nem volt érdemes összeveszni a románokkal.
A fingommal meg az a helyzet, hogy kéretik előbb szagolni, aztán véleményezni.

Arisztogatya 2013.02.09. 19:44:09

@nevem van: 400 eves tortenelme van a szekely zaszlonak. Ezt a valtozatot 10 eve fogadtak el, na es akkor mi van? Ha nem tetszik attol meg lehetne benned annyi tapintat h nem velemenyezed. A szlovak zaszlorol mi a velemenyed?

Lencsés István 2013.02.09. 22:34:53

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Igen . Jó a gazdasági helyzetünk . A felsoroltak közül Járai értett hozzá , de már ő is öreg , így ami ma zajlik ahhoz már kevés .

Fényezett Rézlábos 2013.02.09. 23:03:44

@wmiki: Ismerem ám a munkásságodat Mikikém, gondolom, hogy kristálytiszta logikáddal és gőzhengerszerű levezetéseiddel ugyanúgy kiiktatsz majd engem, ahogy a "szűklátókörű" tudományt! (Csak a te kedvedért, pont az ellenkezőjét gondolom, ezt úgy hívják, hogy irónia.)
A kérdéseidre rátérve:
1. Nem. Ez fixáció. A részedről.
2. Én személy szerint legszívesebben röhögök rajtad, néha szörnyülködöm, hogy ennyire sötét emberek is vannak.
3. (ez nem kérdés volt, hanem kijelentés, de) Én ameddig nem árt másnak, minden ember véleményét tudomásul veszem, ha arra érdemes, akkor tisztelem is. Senkit nem zárnék börtönbe azért, mert más a véleménye dolgokról. Amíg nem árt senkinek. Aki a liberális demokráciáért gyűlölködik, szerintem semmivel sem jobb, mint aki ellene gyűlölködik (bár én nem láttam még ilyet, de logikailag elképzelhető).
Maga a felvetésed egyébként "mert ugye most, hogy diktatúra van, ti 'nemnyalonc'ok, szabadlábon vagytok" sejteti, hogy szerinted ez nincs így rendben, azonkívül ismét tanúbizonyságot ad a szellemi színvonaladról. Mint már annyi hozzászólásod...
+1. Befejezésül a nyaloncságról. A nyalonc nem attól nyalonc, hogy melyik pártra szavaz. A nyaloncnak az a lényeg, hogy mit mond a főnök, akinek automatikusan igaza van, és a nyalonc pedig harcol a főnök igazáért. A nem nyalonc pedig kritikusan szemléli a dolgokat: ez jó, ezt elbasztad főnök. Itt a blog.hu-n számos nick van, ami az aktuális széljárástól függően büfögi vissza a fővezérség "igazát". Ez pedig vastagon nyaloncság, akárhonnan nézzük.

nevem van 2013.02.09. 23:31:58

@Arisztogatya: Ez a sz. zászló kilenc éves, esetleg nyolc. Akinek nyolc év már "hagyományteremtő", az nem ismeri a magyar szavak jelentését.
A szlovák zászlót meg kellett néznem a Google-on, nem ismertem. Nem tetszik, de nem tartozik rám. Nekem itt, Magyarországon vannak jogaim, elsősorban is megillet a szabad véleménynyilvánítás joga.
Szerintem a székely zászló nevetséges. A kampány meg "erdélyi véreinknek" árt a legtöbbet.
@Lencsés István:Az egy László Csaba kivételével csupa a jobboldalhoz valaha kötődő gazdaságpolitikus. Járait nem kell bemutatni (MNB-elnökként nyíltan a Fidesznek játszott). Ami kevésbé közismert róla, mielőtt megőrjítette a politika kiváló szakember volt, engem tanított, szerettük. Chikán Attila nagy tudós, feddhetetlen ember, nem véletlen, hogy elég gyorsan lemondott miniszteri rangjáról az első Fidesz-kormány idején. Csaba László, a Hír TV állandó szereplője, de szintén igényes elme. Még elhívhatták volna Bod Péter Ákost, aki többször nyilatkozott erős kritikával a mostani kormány gazdasági ámokfutásáról. A többi stimmel.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.10. 07:52:15

@Lencsés István: Örülök, hogy Te ilyen profi vagy. Melyik egyetem gazdasági szakán végeztél?

Lencsés István 2013.02.10. 08:18:08

@nevem van: Aki dolgozik az nem játszik , tehát tessék értelmes dolgot írni .... A mostani kormány nem ámokfutást végez , hanem javítja az ország helyzetét , ez bizonyítják a tények is , csak nézni is kéne nem csak látni ....

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Nem vagyok profi . Nem gazdasági szakon végeztem , de ami tény az tény .

Arisztogatya 2013.02.10. 08:34:07

@nevem van: Ki mondta azt h ez a verzio a hagyomanyteremto??? A zaszlo es szimbolikainak tobb szaz eves tortenelme van, e teny felett nemes egyszeruseggel elsiklasz. De megha csak 2 eves is lenne a zaszlo, vagy 22 mint a szlovak, teljesen mindegy, ha ezt fogadtak el mint szimbolumukat akkor illik elfogadni es nem is ertem h miert kell rugozni azon h hany eves. Kampanyrol beszelsz pedig inkabb szolidaritasrol van szo. Rohej h betiltottak a zaszloikat romaniaban es te teljes farokbehuzast javasolsz az anyaorszagnak. Nagyon is visszafogott volt a reakcio magyar felrol es ha te otthon keresed a kifogast, hat sajnalom. Felvideken is kituztek par helyen a zaszlot, gondolom ott is kampanycelokat velsz felfedezni. Szerinted az a jo ha kozonyt tanusitunk a szekelyek fele, sokan mashogy gondoljak. Vegulis velemenyszabadsag van, fogadd el, megha nem is a szajad ize szerint tortenik.

nevem van 2013.02.10. 09:24:52

@Lencsés István: Három tekintélyes, a jobboldalhoz kötődő, de ennek ellenére megkérdőjelezhetetlen szakmai érdemekkel rendelkező közgazdász véleményét foglaltam össze, és utaltam a hasonló politikai fészekből jött Bod Péter Ákos többször publikált véleményére. Az általam használt "ámokfutás" kifejezés visszafogott jellemzése a kormány gazdasági teljesítményének.
@Arisztogatya: Nézd, én tele vagyok erdélyi rokonokkal. Van köztük is elszánt soviniszta, főleg az idősebbek között, de a fiatalok elsősorban élni és boldogulni akarnak. Holmi textildarabok hidegen hagyják őket, sőt még az is, milyen nyelvű az egyetem. A lényeg, hogy az oktatás igényes legyen.
A székelyeket sem lehet kifizetni egy rongydarabbal, ilyen baromságok csak a Fidesz helyi zsoldosait érdeklik.
Azzal nincs bajom, valójában nem is érdekel, hogy mi a véleményed, én csak azt állítom, hogy felesleges mesterségesen szítani a feszültséget. Te és zászlópárti elvtársaid, ha nem is olajat, de jól égő rongyot tesztek a tűzre.

Lencsés István 2013.02.10. 09:38:37

@nevem van: Ilyen nincs hogy " .... politikai fészek .... " . A tények mást mutatnak , ugyanis a kormány jól dolgozik , tehát ennyit erről . :) ;)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.10. 10:01:51

@Lencsés István: Akkor csak arról mondjál véleményt, amiben profi vagy. Én ugyanis ebben vagyok profi.

Arisztogatya 2013.02.10. 10:47:39

@nevem van: Jo, eleg ha annyit tudok rolad h szamodra a szekely zaszlo egy ostoba szimbolum, baromsag, egy rongydarab... Tovabbi szep napot!

Lencsés István 2013.02.10. 11:52:52

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Én nem véleményt írtam , hanem tényt . :) ;) A kettő között meg óriási a különbség .

nevem van 2013.02.10. 12:18:43

@Lencsés István: Mivel is bizonyítod, hogy a kormány jól dolgozna? Azon kívül, hogy te ezt állítod, meg egy Matolcsy nevű "kusza szem" is ezt hiszi, sok jele nincs. A régió legkevésbé válságálló gazdaságának a magyar bizonyult, verik szét a demokrácia intézményeit, a "fékeket és ellensúlyokat", maguk ellen fordították korábbi híveik egy jó részét (diákok, de minden család, ahol egy-két éven belül érettségizik egy gyerek és továbbtanulna, egészségügyiek és betegek, pedagógusok; tulajdonképpen a tárdadalom zömével hadban állnak). Aki teheti, elmegy. A többi visszafojtja hányingerét, és kidobja a szemétbe az OV aláírással kapott primitív propagandaleveleket. 90%-a nem érkezett vissza legutóbb.
Olyan meg van, hogy politikai fészek. A szókincsed korlátaiért nem én felelek.
@Arisztogatya: Mond kis sértődékeny, mi vagy te, székely? Vagy zászló? Tudom, a gatya is textil, a zászló is. Nyugodj meg, és ne velem foglalkozz, nem én vagyok a blog témája, te izgága textildarab.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.10. 12:55:28

Csakhogy Te, mivel nem vagy gazdasági szakember (Te írtad) nem tudhatod, hogy mi a tény!

Arisztogatya 2013.02.10. 13:36:08

@nevem van: Mintha epp te kezdenel mitugralszkodni te nagyon nem ostoba :D

Lencsés István 2013.02.10. 13:58:41

@nevem van: Nem én bizonyítom hanem a tények . A jelek is egyértelműek . Ha nem lenne demokrácia te sem hazudozhatnál itt anoniman . Hívek nincsenek csak támogatók vannak . Aki elmegy , gyáva . Ilyen nincs hogy " .... OV .... " A rövidítés IS szint alatti . Ha nem hinnének a miniszterelnöknek nem nyerne most is simán választásokat . Nem korlátolt a szókincsem , csak ami nincs az nincs , ennyire egyszerű . :) ;)

nevem van 2013.02.10. 15:56:27

@Lencsés István: Milyen választást nyert mostanában OV? Konkrétan semmijet. Tudod, az hogy szerinted jövőre nyerni fog, nem bizonyít semmit. Vagy nyer, vagy nem. Meglátjuk, ahogy a vakember szokta mondogatni. Ha netán nyerne, azt sem bizonyítana semmit.
Én érvelek itt, de pl. akik a Papcsák-ügyhöz hozzászóltak, azokra már nyomoz a rendőrség. Ennyit a szólásszabadság állapotáról.
"Nem korlátolt a szókincsem". Szerinted. Szerintem meg te vagy korlátolt, a szókincsed az korlátozott. Nem tudsz magyarul.
Tanulni, tanulni, tanulni.

toportyánzsóti 2013.02.10. 16:51:50

Ezek az angyali nemzettársaim ennyit tudnak,az előző kormányzásuk után is tudható volt,mennyire analfabéták,de akkor még volt némi fék rajtuk.Most aztán előállhattak teljes valóságukban,hehe.Múlt nyár óta tudják hogy ez az zsigeri arrogáns bunkó stílus a vesztüket okozza,de hát nem tudnak rajta uralkodni...

Lencsés István 2013.02.10. 17:34:04

@nevem van: Másodszor és utoljára írom le , hogy ilyen nincs hogy " .... OV .... " A rövidítés IS szint alatti . Ha alapdolgokat nem fog tudni , nem lesz miről kommunikálunk .... Semmilyet ly - os . :) ;) Jövőre sem ő fog nyerni hanem az ország ha az ő általa vezett párt marad kormányon . Ha nyer akkor azt bizonyítja hogy lehet hazudozni , meg sírni anoniman , csak magatokat fogjátok még jobban égetni . A tényt nem kell érvelni .... Ha nem lenne szólásszabadság nem hazidozhatnál itt névtelenül .... Ha idézel pontosan tedd , köszönöm szépen . :)

nevem van 2013.02.10. 19:01:04

@Lencsés István: "A tényt nem kell érvelni" De. Jó azt tudni, tényleg tény-e az, amit egy nyilvánvalóan elfogult egyén tényként tüntet fel.
" Ha (OV)nyer akkor azt bizonyítja hogy lehet hazudozni" Ezt te írtad. Szerintem is, mondjuk én a "populista túlzás" kifejezést alkalmaznám.

dr yetee 69 2013.02.11. 11:04:33

@Lencsés István: Attól lesz valami tény,mert te mondod?Ne röhögtess!

Lencsés István 2013.02.12. 08:27:57

@dr yetee 69: Nem értesz . Én csak akkor írok mikor tényem van , vagy ha nem tényt írok akkor odaírom hogy véleményem szerint vagy szerintem . Remélem így már érthető . :)