PM: Úton

Dorosz Dávid

2013
05/07

Immáron hetek óta járjuk az országot, és intenzív érdeklődés van az Együtt 2014-PM iránt. Ezen nem lepődök meg: az emberek nem csak kormány-, hanem korszakváltást is akarnak.

600808_645912185435522_1690869651_n.jpg

Az már biztos, hogy legközelebb annyi tájékoztató anyag nem lesz elég, mint amennyit tegnap Jász-Nagykun-Szolnok megyébe vittünk. A nap végén már bajban voltam, mert akkora volt az érdeklődés, hogy jól be kellett osztatunk anyagainkat. Nem mi vittünk keveset, az érdeklődés volt nagy. Hálás probléma ez, megoldottuk, legközelebb többet viszünk magammal, mindig csak ilyen problémánk legyen.

Persze, ellentüntetők is voltak. Tiszavasváriban Scheiring Gábort képviselőtársamat „oly annyira” meglepték a spontánul összejött fideszesek, hogy azon már meg sem lepődött, hogy ugyanazok a tüntetők fogadták Nyíregyházán is. Lám, nem csak a PM járja az országot, hanem a Fidesz bértüntetői is loholnak utánunk. Jelzem, el fognak fáradni, nem fogják bírni a tempót.

Ahogy azok a kislibák sem nagyon bírták a hőséget, és bezártságot, akiket épp ezek az ellentüntetők egy kis dobozva nyomorítva adtak át nekünk. Ők sértésnek szánták. Mi megetettük, megitattuk az elcsigázott állatokat. Hazatérve fel is neveljük majd a kicsikéket. Mi ebben hiszünk.

Közben a Párbeszéd Magyarországért hamarosan lefedi az országot. Egyre többen kívánnak csatlakozni hozzánk, aktívan kívánnak tenni azért, hogy a 2014-ben egy új korszakot kezdjünk a magyar politikai életben. Ez ma a legnagyobb igény, folyamatosan ezzel szembesültem a tegnapi országjáráson is, ezt látom bárhova megyek. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert nem csak akarjuk, hanem tudjuk is fogadni a korszakváltókat, a szervezetépítés ugyanis gyorsabban megy, mint azt reméltük.

Előre kell bocsátanom, hogy a nyár nekünk nem jelent politikai üresjáratot, sőt az ország minden szegletébe eljutunk. Addig is a héten például Szilágyi László párttársam Hajdúsámsonon, Debrecenben, és Hajdúszoboszlón, holnapután Szabó Rebeka Mátészalkán és Vásárosnaményben találkozik a polgárokkal. És a jövő hét újabb települések következnek, nem állunk le.

Reményteli és politikánk jó irányát erősíti, hogy egy, a politika iránt érdeklődök generációkat átívelő új közösségével találkozunk napról-napra. Ez a kormányváltó közösség egyrészt elutasítja a már évtizedek óta a mindennapokban uralkodó politikai kultúrát és közbeszédet, és érdemi párbeszédre vágynak álpolitikai egyeztetések, politikai lesajnálás helyett. Másrészt felvértezve a demokrácia melletti kiállással és szociális biztonságra való törekvéssel, az Együtt 2014-PM-ben látják azt az alternatívát, amely ezekre XXI. századi, megnyugtató választ tud adni. 

Valóban: a PM a becsontosodott, fantáziatlan, bürokratikus politika, a megmerevedett, unalmas pártműködés és szervezeti modell alternatívája. Viszont már most látjuk, hogy PM nem egy „generációs párt” lesz, hanem a bizonytalanságra adott realizálható válaszok zöld-baloldali „világa”. A hangtalanok pártja, az új és régi elnyomottaké, azoké, akikkel eddig senki nem akart foglalkozni. Beszéljünk a nőkről, a kisgyermekes anyákról, a pályakezdő fiatalokról, a szorongó munkavállalókról, a környezetpusztítást elszenvedő új generációkról, arról a középosztályról, amelynek lába alatt egykulcsos adóval és társaival megnyílt a talaj!

Ezért indulunk el holnap, holnapután és jövő héten is. Az út végén a korszakváltás van.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia Fidesz PM

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr345286468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.