Fidesz a trafikkárosultaknak: itt a semmi, fogd meg jól!

Dorosz Dávid

2013
07/01

Újabb szép húzás a Fidesztől: a trafikmaffia tovább nyomul.

image1368014745.jpg

Kevés ember lehet már csak az országban, aki ne találkozott volna azzal a felirattal, logóval – orbáni cégérrel –, hogy Nemzeti Dohánybolt. Fogalom lett. Holott biztosan számosak vannak olyan nyertesek is, akik úgy jutottak árusítási joghoz, hogy megfeleltek a kiírásnak. Tapasztalván a politikai holdudvar maffiaszerű működését valószínűleg ők lepődtek meg a legjobban, hogy nyertek. Sajnos, köszönhetően Orbánéknak, ezekre a becsületes polgárokra is minden bizonnyal úgy tekintenek majd honfitársaink: „Fidesz-haver”. Nincs ma már ember az országban, aki mikor elsétál egy ilyen bolt előtt, ne az jutna eszébe: „na, ő is”.

Mert hogy a „na, ő is” száma irgalmatlanul magas. Halomra nyerte magát a Birodalom, és árrés-emeléssel biztos a haszon. Hogy nem hogy igen, számos vesztes pályázó arról számolt be, hogy pályázati dokumentumaikon „nem nagyon látszik, hogy bárki forgatta volna”, se iktatva nincsenek, se lepecsételés. Hiába, rossz rubrikában volt a nevük a Kubatov-excelben.

Hétfőn jön a nagy kérdés: hogyan lesz képes kinyitni az, aki engedélyt kapott? 5297 koncessziónyertes vállalta ugyanis, hogy július eggyel nyitva az üzlet. Elég magas labda lenne, ha most azt kérném, küldjétek el, ki és hol nem nyitott ki.

 A nagyobb baj az, hogy továbbra sem tudni, hogy akik nem nyertek koncessziót, de évek óta árusításból élnek, és az igazmondó miniszterelnökkel élve kompenzációra jogosultak, hogyan jutnak ahhoz hozzá, és mi annak a tartalma. A Trafikkárosultak Mozgalma szerint az orbáni kegynek eleve 2-3 trafikos felel meg az egész országban. Így kompenzál a kormány. Adok, ha megfelelsz? Bocs, nem feleltél meg. Az említett mozgalomhoz viszont ötezren csatlakoztak. Ötezer becsapott ember, ötezer padlóra küldött egzisztencia. Ez Lázáréknál ötezer vállrándítás.

Lázár igazat mondott, amikor így fogalmazott: „Nem akartuk, hogy üzleti érdekek vagy lobbiérdekek érvényesüljenek egy-egy adópolitikai döntés kapcsán.” Így van: ugyanis itt vagy a politikai érdek dominál, vagy ha adópolitikáról van szó, úgy a Varga Mihályba oltott matolcsyzmus.

Ma 18:00-kor többek között a fentieket is szóba hozzuk. Nem csak szóba hozzuk, hanem a kiutakat is elmondjuk. Ebből a pusztításból elege van trafikosnak, gazdának, pedagógusnak, vállalkozónak, egyetemi hallgatónak, fiatalnak és idősnek, politikusnak és civilnek. Az orbáni világ a végéhez közeledik. A PM nem lesz partner annak meghosszabbításában, nem lesz vevő arra, hogy a napi politika állóháborúi fontosabbak legyenek, mint az ország. Világos alternatívánk van, világos beszéddel állunk az állampolgárok elé.

Gyertek el ma, a korszakváltást mi együtt és veletek akarjuk!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

1 komment

Címkék: demokrácia Fidesz Parlament PM

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr65385783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.