Kérdések, amelyeket nem lehetett Orbánnak feltenni

Dorosz Dávid

2013
08/24

A Fidesz az elmúlt 3 évben ugyanazt csinálja a határainkon kívül, amit belül: mindent maga alá akar gyűrni, minden ellenvéleményt el akar hallgattatni. Akinek ez nem tetszik, annak rágalmak és kiközösítés lesz a jutalma. A minap pedig kiderült, hogy már kérdezni sem lehet szabadon.

20130727-orban-viktor-tusvanyos-tusnadfurdo-balvanyosi13.jpg

Ilyen, amikor a mikrofon már élesítve van. Hiába, akkor derül csak ki milyen is az ember. Amikor azt hiszi, hogy csak a mellette ülő hallja, közben pedig már éles a szituáció. Ha van ember, akiben biztos lehettünk, hogy újra és újra elfelejti, hogy a technika és a nyilvánosság erősebb, mint ahogyan azt a felcsúti hírmondóból kiolvashatjuk, az persze, hogy Orbán Viktor.

Legutóbbi tusnádfürdői fellépésének következményeiről nem olyan rég már írtam, míg az egy komoly helyzet volt, az alábbi egyszerre megmosolyogtató, kínos, egyben rendszerlenyomat is. Íme a videó. „A lányok fognak segíteni? Ha úgy alakul, hogy a kérdések nem jók, akkor ... ki kell egészíteni. Maguk is kérdezzenek, hogyha úgy alakul.” – mormog a miniszterelnök. Ha nem jó. Mitől jó vagy nem jó egy kérdés? Különösen, ha a közönség kérdez. Nem jár neki a rossz kérdéshez való jog is? Szóval, mitől is van egy kérdés rendben? Íme, jön a válasz:  „Zsuzsa megszűri”. Mármint a kérdéseket. Kezd világos lenni. Ami komfortos kérdés, az jó kérdés, ami kínos, leleplező, az rossz kérdés. Azt majd valahogy szűrik.

Akkor most ezúton feltennék pár kérdést Felcsút miniszterelnökének. Tudja, az internet az olyan, amelyen nem fog a Polt-Kövér-Karas kommandó. Internet az, ahol Orbánból nap mint nap csinálnak madarat, a „szféra”, ahol pillanatok alatt lelepleződnek a Közgépbeszerzések. Az internet az, ami részben meg is buktatja Orbánt. Mert a világháló nyilvánosság. Egy olyan nyilvánosság, amelyet nem tud kontrollálni, nem tud megvenni, nem tud elásni felcsúti kertjében a „budi” mellé.  

Szóval, itt vannak a kérdések, amelyeket valószínűleg szűrtek volna a tusnádfürdői alkalmon, de így vagy úgy, elhangoznak azok:

Mikor megy Romániába, Ukrajnába, Szlovákiába, Kanadába, Horvátországba és Szerbiába bocsánatot kérni, hogy a magyar közösségeket végletesen megosztotta és így érdekérvényesítő képességeiket rontotta és a magyar-magyar fórumokon megalázta az Önnek nem tetsző külhoni magyar szervezetek vezetőit?

Akik januárban megrendelték az Alaptörvény díszkiadását, mikor és hol cserélhetik le a most hatályos kiadásra?

Melyik romániai magyar médiumra tettek ajánlatot legutóbb? Fel tudna sorolni még a kormánytól független magyar nyelvű médiumokat a Kárpát-medencében?

Mikor kér bocsánatot a szlovákiai magyarságtól és az MKP-tól, akik 2010-ben figyelmeztették a kormányt a rossz időzítésre (szlovák választások), ám ezt nem vették figyelembe, így Szlovákiában kampánytémává lett a magyar kérdés, szlovák ellentörvényt hoztak, amelynek következtében sokan elveszítették szlovák állampolgárságukat?

Mikor fog bocsánatot kérni a szlovákiai magyarságtól, akiknek a demokratikus döntését figyelmen kívül hagyva még mindig nem hajlandó a szlovákiai HÍD párttal semmilyen hivatalos kapcsolatot kialakítani és a magyar-magyar párbeszédbe bevonni?

A diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékének erősítése céljából" a kormány Friends of Hungary nevű amerikai alapítványt hozott létre 2012. decemberében. A nemzeti fejlesztési miniszternek 15 millió dollárt (körülbelül 3,2 milliárd forintot) kellett alapító vagyonként  az alapítvány rendelkezésére bocsátania. Mire fordították ezt a pénzt?

Hol, mikor hirdették meg a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjára való felhívást? Milyen szempontok alapján választották ki a többségében fidelitasos fiatalokat?

Mikor fog a Wekerle-terv költségvetési támogatást kapni?

Mikor kér bocsánatot Gajdos Istvántól az UMDSZ elnökétől, ukrán parlamenti képviselőtől, hogy mind a mai napig méltatlanul és konkrét bizonyítékok nélkül vonták meg tőlük a garancialevelek kiadatását és őt többször megalázta különböző magyar-magyar fórumokon?

Mennyi pénzt tervez még a kormány az EMNP és a romániai Demokrácia Központok támogatására fordítani?

Eldőlt már, hogy Tőkés László, Toró T. Tibor  hányadik helyen szerepel majd a Fidesz listáján 2014-ben?

A friss, lakcím nélküli magyar állampolgárok külföldről szavazhatnak levélben, a magyarországi lakcímkártyával rendelkező erdélyiek nem? Miért van ez így?

Ezeket és ehhez hasonló kérdéseket írásbeli kérdés formájában is felteszem majd a kormánynak. Ilyenkor szokták azt mondani, várom válaszát. Most mondom, szeptemberben az induló ülésszakon ismerősen fognak csengeni ezek a kérdések. És még van pár. Nem lesz ki szűrje őket. Nem, Kövér László, nem fog menni, nyugalom!


(Fotó: origo)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

79 komment · 3 trackback

Címkék: határon túl külügy Fidesz Orbán EU Semjén Kövér Kászló PM

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr955472413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.26. 09:26:10

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.26. 09:26:08

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép 2013.08.25. 14:38:09

Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és en...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pánpéter 2013.08.25. 10:44:45

Tomboló Orbán fóbia. Tipikus.
Nem baj Dávidka, 1 év múlva már nem lesznek ilyen problémáid. :))))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 10:53:21

@pánpéter: Ne a karaktert gyilkold fideszdroid! Dávidról legalább nem lehet mondani, hogy kommunista volt, mint a fél fidesz vezérkar.
Egyébként pedig lesznek Dávidnak ilyen problémái akkor is, ha nem lesz képviselő (amire aljas gunyoros stílusban utaltál). Ilyen problémái egyre inkább lesznek az ország túlnyomó részének, leszámítva persze a kb 1 millió agyatlant, aki megnyeri a 2014-es választást ismét a fidesznek.

yard 2013.08.25. 11:00:24

Pár éve, még ellenzékben a városunkban járt, interjú is készült vele, előre be kellett adni a kérdéseket, és megszűrték, melyik maradhat.
Legutoljára Kádár alatt ment ez.
Így volt, ha nem mondanék igazat, Gázárjános őrizze a pénztárcám.

pánpéter 2013.08.25. 11:00:40

@mutymurutty: no, hát a fidesz fóbia is felütötte a fejét.
szegény szegény Dávidka, nélküle a magyar parlamentarizmus, a magyar demokrácia csak egy halványan pislákoló gyertyafény lesz. Dávidka politikai, parlamenti munkája úgy fog hiányozni a magyar választóknak, mint sivatagi szomjazónak a víz.

yard 2013.08.25. 11:04:03

@pánpéter: igen, a fidesz az egy fóbia. Bizonyára van fideszfóbia is. Másoknak.

Vombatus Ursinus 2013.08.25. 11:15:36

@pánpéter: Ezt már írtad, frissítsd a szöveggenerátort! A Kérdésekhez mit szólsz egyébként?

Netuddki. 2013.08.25. 11:25:39

@pánpéter: orbánfóbia? fideszfóbia?
A mutyizásotoktól minden normális erkölcsi érzékű embernek felfordul a gyomra. Ostoba, tolvaj fidesz banda!

maroz 2013.08.25. 11:27:22

@poszt:

"Mitől jó vagy nem jó egy kérdés?"

Attól, hogy költői-e, vagy sem. :)

De nézzük meg komolyabban is. Mi a célja annak, aki nekiáll kérdezni vagy kérdeztetni? Mi a célja az LMP-nek, mi lehet a célja Dorosz Dávidnak, az LMP 2010-es kampánymenedzserének? Eléggé nyilvánvaló: bebiztosítani azt, hogy a soron választáson a lehető legtöbb szavazó a párt valamint a párt jelöltje neve mellé odahúzzon egy ikszet. Ez egy eléggé bináris, és emiatt eléggé konkrét cél, hiszen az esemény végén számolnak, és könyörtelenül kiderül, hogy ott volt-e az a két, egymást keresztező vonal, vagy nem volt ott, és ha igen, akkor milyen arányban.

Tehát ebből már le is vezethető, hogy a kérdés akkor jó, ha attól lesz sok-sok ilyen egymást keresztező vonalka. Ahogyan Orbánnak úgy Dorosz Dávidnak is teljesen egyértelműen ez a célja a kérdezéssel, a kérdeztetéssel. Lehet ugyan csodálatosan szép kérdést feltenni, ezer lájk, áchhh-áchhh, ich komme! ich komme!, amint hogy ki lehet állni nagy bátran egy tetszőleges tömeg elé, hogy no, akkor kérdezzen, aki akar, de csak a nagyon hülye emberek hiszik el, hogy ebből lesz voks is, és persze sugallhatja ugyanezt egy politikus is, ha kellően hülyének nézi az olvasóit, de sajnos a politika ettől más nem lesz, illetve inkább: nem ettől lesz más a politika.

És akkor a fenitek értelmében: nekem fogalmam sincs, hogy Dorosz Dávid kérdései jók-e, hiszen nem tudhatom, hogy fognak-e szavazatokat hozni. Leginkább azért nem tudom, mert el se bírtam jutni addig, hogy magukat a kérdéseket elolvassam, én már a kérdésfelvetés módjánál, körítésénél elakadtam. Azt viszont meg merném tippelni, hogy ezzel nagyon nem lehetek egyedül, és ha ez igaz, akkor sajnos az is igaz, hogy Dorosz Dávid kérdései nem jók. Ha érdekli a posztírót elmondanám, hogy miért nem jutottam el a kérdésekig, miért álltam le a poszt olvasásával úgy a szöveg egyharmadánál.

Azért, mert a faszom kivan azzal, hogy ebben a kibaszott országban már semmi sem mondható el Orbán nélkül. Azért.

Nekem ugyanis az a szomorú megfigyelésem, hogy aki Orbánnal mond el mindent az lényegében véve azért teszi, mert valójában nincs is neki mondanivalója. Nincs konkrét üzenete. A kommunikációs tankönyvek ilyen helyzetekre azt ajánlják, hogy nosza, akkor kapd elő a mumusod és mutass rá, hogy mekkora egy obskúrus fasz az, hogy lám, ő az, akinek nincs értékelhető, értelmes üzenete! Ez a poén időnként persze bejön, de amikor egy új formáció azzal csapja ki a szerszámát az asztalra, hogy lehet más, és közben ugyanazt a pimpós, megrohadt, a faszt se érdeklő orbánozást adja el, amit már egy Gyurcsány is csak a netes asszonykórusával daloltat el ímmel-ámmal, akkor biza a fasz nagyon ki tud lenni. Lehet más, ehh, ne röhögtessetek már.

pánpéter 2013.08.25. 11:29:07

@Vombatus Ursinus: kérdésekhez? egy magát valamire is tartó politikusnak nem kérdéseket kell feltennie, hanem alternatívát mutatnia. ha Dávidkánek nem tetszik, ahogy a Fidesz kormányoz, mutassa meg, ő hogy csinálná. Mert eddig ebből semmit nem láttunk. Fanyalgásból, nyafogásból, blogolásból Dávidka erős, de itt be is végződött a tudomány. Ez meg, hát, valljuk be, eddig hangyafing.

Gerilgfx 2013.08.25. 11:29:37

az a baj ezekkel a blogokkal, hogy orbánt nem azért kritizálják, amiért amúgy kritizálni lehetne.

nemzeti csótány írtó 2013.08.25. 11:54:49

@pánpéter: pánpéter!!! Te egy igazi faszopó vagy! Csak azért írka-firkálsz itt baromságokat, mert komoly pénzt veszel fel azért, hogy védd ezt a rohadt cigányt és a mocskos bandáját!

kvadrillio 2013.08.25. 12:03:52

"Mert a világháló nyilvánosság. "...

...hmmmm....CSAK ADDIG AMÍG le nem kapcsolják ! :)

Arisztogatya 2013.08.25. 12:08:11

Parbeszed Magyarorszag vagy Monolog Magyarorszag? David, hol vannak a kommentjeid? Remelem en feltehettem neked ezt a kerdest.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.25. 12:39:22

@Bokány: "komoly pénzt veszel fel azért, hogy védd ezt a rohadt cigányt és a mocskos bandáját!"
Jaj, de nagy szerencse, hogy nem zsidót írtál, különben Dávid kimoderálna a picsába...! :D

Vombatus Ursinus 2013.08.25. 12:39:58

@pánpéter: De bizony, kérdéseket kell feltennie, ugyanis nem véletlenül találták ki az interpellációt a parlamentben, nem véletlenül baszogathatja a kormányt egy ellenzéki politikus, akár még kellemetlen kérdésekkel is. Bármibe lefogadnám, hogy el sem olvastad a cikket, csak fikázol itt ezerrel.

Archenemy 2013.08.25. 12:44:18

Lásd még: előzetes moderációt alkalmazó liberális blogok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 12:51:12

@Archenemy: Az előzetes moderáció válasz valamire. Érdemes megnézni egyik-másik szoponc stílusát. Én nem csak moderálnám, de ki is vágnám őket az idők végezetéig. A gyűlölt liberalizmus jegyében persze.

smartdrive 2013.08.25. 12:53:05

omg, téged komolyan ezek érdekelnek? hogy mi van a megosztott kárpátaljai magyarsággal? ki nem szarja le, ő dolguk

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.25. 12:55:47

@mutymurutty: Kik azok a "szoponcok"? A "rohadt cigány"-ozó maszoposok pl.? :D

Vombatus Ursinus 2013.08.25. 13:01:08

@dr. Kóser Malac: Például ők, de te is magadra ismerhetsz, az ostoba zsidózós kommentjeiddel.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.25. 13:04:45

@Vombatus Ursinus: Beszoptad. Hol zsidóztam? Egyáltalán, mi az a "zsidózás"?

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.08.25. 13:06:12

Micsoda remek rettegés,láttam már ezt a pocok fejűt a szektATV-ben is rettegi a zorbántól.Nemhiszem,hogy valaha is lett volna egy egészséges gondolata

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 13:08:06

@dr. Kóser Malac: Például ők is. De elsősorban a több nicken is nyomuló narancsmosó agitprop munkatársakra gondolok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 13:11:42

@Mikóka Málmán: Sajnos van mitől rettegni. Persze a szoponc teszi a dolgát. Emlékszem anno a narancs papagájkommandó mit bagatellizálta a magánnyugdíj megvédést és bérrettegőzött mindenkit, aki a témában írt. Azután Viktor csak megvédte mindannyiunk nyugdíját, államosítva a megtakarításokat. És ez csak egy a sokból. Szóval köpök én az összes ocsmány takonygerincű majomra, és amire nagyon bérrettegőzik a habonycsapat, azt tényként kezelem.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.25. 13:14:37

@mutymurutty: Nem hiszem, hogy lenne értelme agitprop munkát végezni noname blogokban. Meg úgy egyáltalán.

kvadrillio 2013.08.25. 13:15:37

@mutymurutty: ...hmmm....AKKOR EZEKET A FONTOS KÉRDÉSEKET, JÓL KIBASZÉLTÜK ! :)))

Vombatus Ursinus 2013.08.25. 13:17:23

@dr. Kóser Malac: Te szoptad be, te majom. Már az első hozzászólásod az volt 12.39-kor. A poszthoz van érdemi mondanivalód, vagy csak játszod itt a műhülyét és jólesően hátradőlsz, hogy: megint hülyét csináltam magamból? Elolvastad a posztot? Van valami véleményed róla, vagy csak unatkozol és reszelgeted a körmöd?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.25. 13:22:10

@pánpéter: Mitől fóbiás az az ember, ki kérdéseket tesz fel és várja a válaszokat ?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.25. 13:22:59

@Vombatus Ursinus: Haha. Ez zsidózás volt? Jó tudni! :)

Az a véleményem, hogy Dorosz Dávid bezzeg fel tehet kérdéseket Orbán Viktornak a parlamentben, pedig egy olyan párt(?) tagja, amely nem mérettetett meg még demokratikus választáson. Hol itt az igazság?

Vombatus Ursinus 2013.08.25. 13:30:59

@dr. Kóser Malac: KDNP. Megvan? Orbánnak egyébkén bárki tehetne fel kérdéseket (akár Tusnádfürdőn is), ha biztos lenne a maga igazában és nem Zsuzsának kellene megszűrni a kérdéseket. Orbán nem isten, egy ilyen találkozón meg pláne nem. Mit gondolsz, miért nem mer elmenni pl.: az ATV-be? Ja, hogy ott nem Obersovszky kérdezné hétrét görnyedve?

MACISAJT 2013.08.25. 13:55:08

Dorosz eftársnak (is) elmesélem a békás viccemet:

Megy a béka az út szélén, mendegél.Egyszer csak felülről egy irdatlan tehénlepény érkezik. A béka kétségbeesetten ugrik ki oldalra, ki az országútra, éppen jön egy kamion, kivasalja.
Tanulság( Dorosz elvtársnak és másoknak is):
Aki le van szarva, az ne ugráljon.

Vombatus Ursinus 2013.08.25. 14:11:22

@MACISAJT: Na, már csak te hiányoztál a troll-hadseregből. Vagy csak azonosítót váltottál?

Vombatus Ursinus 2013.08.25. 14:12:52

@MACISAJT: Kósa Lajos szellemi színvonalát tükröző "vicc". A poszthoz valamit?

Recs Kázmér 2013.08.25. 14:14:46

Hát azt meg már mért nem lehet megkérdeni egy miniszterelnöktől (!) hogy mikor recskázott utoljára?
Mér gondolja ojjan nagy embernek magát ha erre se válaszol?

Ez igy nem demókrácia

-JzK- 2013.08.25. 14:39:31

Nem akar mindenkit elhallgattatni a jobboldal. Csak a balliberálisokat, azonban ők nem is érdemlik meg a szót. Mégis hogy lehetne egyáltalán a szó biológiai értelmén túl azt, aki a buziknak mindenféle jogokat, a cigáyoknak meg a pénzünket akarja odaadni, és tönkre akarják tenni szülőhazánk?
Hogy merészelik ezek a nyavajás kis tetvek szájukra venni a határon túli magyarságott, akik 2004-ben elárulták? Eleve, ők tehetnek az egészről, hiszen 1918-ban jogokat akartak adni, meg naiv pacifizmust hirdettek, holott csendőrsortűzzel szétzavarhatták volna a hazaáruló nemzetiségi "nemzetgyűléseket". Ők még ma is azt hangsúlyozzák, hogy megérdemeltük az egészet, minek emberkedtünk, jaj jaj.

kitartas.mozgalom.org/2012/07/01/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-a-nyugati-kultura-alkonya

fidesz=mszp 2013.08.25. 15:24:02

Mennyi pénzt kaptál az olajszőkítésből?

Mikor lesz rend és elszámoltatás?

Hol az 1 millió új munkahely?

Jársz e még Ausztriába kezelésre?

Vered e még az asszonyt?

Szerepelsz e még cigányként magyar játékfilmekben?

Megvan e még az MSZMP pártkönyvecskéd?

Sorostól kapsz e még ösztöndíjat?

Mi újság apukád bányáival?

Mi a helyzet a 12 állami gazdasággal?

Szotyizol e még Videoton meccseken?

The brain 2013.08.25. 15:33:44

@Bokány: Eltörött a mécses zsidrák?

♔bаtyu♔ 2013.08.25. 15:55:28

Na persze. Azért nem lehet hozzászólni a balliberális blogok többségénél, mert Orbán nem demokrata.

Ezekhez:(van ami már bekrepált)
szuverén - liberális, SZDSZ-es. Nem lehet hozzászólni.
democrat és demokrata - liberális (SZDSZ-es 90-es évek) rizsa. Egyikhez sem lehet hozzászólni.
szembesités - liberális, nem lehet hozzászólni
Kényszerbagoly - Bajnaiék, de olyan is, nem lehet hozzászólni.
Véleményvezér - balliberális, nem lehet hozzászólni
comment.com - balliberális, nem lehet hozzászólni.
Zauber
Mos Maiorum - liberális.
Ványa bácsi - vérlibsi, kitilt
maria.blog.hu - cenzúráz és mivel a csaj elég primitív, szinte semmi nem jelenik meg.
liberalisokblogja - kb. mint a felső kettő, nem lehet hozzászólni

xvxvxv 2013.08.25. 16:06:34

@fidesz=mszp: mi még tehettünk neki fel kérdést 1988 egyik borús-csatakos őszi estéjén a bem-rakparti művházban.

a mostani vonulgatós fideszjobbágyok többsége akkor még dühös mszmp-tag volt, így nem is voltak ott 1988-ban, a bem-rakparti művházban, hogy kérdéseket tegyenek fel neki.

féregírtó 2013.08.25. 16:09:55

@The brain:

"Eltörött a mécses zsidrák? "

Hogy is van a mondás? Antiszemitizmus nincs, de igény az volna rá.

No most akkor mi nincs és mi van?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 16:11:17

@dr. Kóser Malac: Én sem értem, de a jelenség mégis létezik.

féregírtó 2013.08.25. 16:16:17

@fidesz=mszp:

"Mennyi pénzt kaptál az olajszőkítésből?

Mikor lesz rend és elszámoltatás?

Hol az 1 millió új munkahely?

Jársz e még Ausztriába kezelésre?

Vered e még az asszonyt?

Szerepelsz e még cigányként magyar játékfilmekben?

Megvan e még az MSZMP pártkönyvecskéd?

Sorostól kapsz e még ösztöndíjat?

Mi újság apukád bányáival?

Mi a helyzet a 12 állami gazdasággal?

Szotyizol e még Videoton meccseken? "

És tegyük hozzá:

- Mennyit oszt vissza a Közgép a legdrágább ajánlatával elnyert közpénzes megbízásaiból a pártkasszába?

- Mikor lesz merszetek végre megmutatni a magyar embereknek az ügynöklistát?

xvxvxv 2013.08.25. 16:16:38

@xvxvxv: a legszebb átváltozás, akiről tudok, az egykori Pártfőiskola egyik politikai közgazdaságtant tanító, természetesen mszmp-tag tanáráé. véres szájú komcsizó fideszes lett belőle, az eltén tanított '89 után, és, amint hallom, most Navra egyetemére ejtőernyőzte magát.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 16:18:54

@MACISAJT: Reakció a viccedre: te ostoba narancsagyú farok.

De amúgy igen. Erről szól a politika 2010 óta. Aki le van szarva ne ugráljon. Jól hozod a színvonalat, őszintén kívánom neked, hogy te is legyél majd leszarva, sőt én már le is szarlak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 16:21:18

@♔bаtyu♔: Bosszanthat téged, hogy nem tudsz odafosni, mi? Pedig az otromba narancsbukés fosás nagyon megy, más meg semmennyire.

maroz 2013.08.25. 16:24:20

@♔bаtyu♔: Mégis, mit tudnál nekik mondani, és miért? Mit remélnél a velük folytatott diskurzustól?

féregírtó 2013.08.25. 17:01:15

@-JzK-:
"Nem akar mindenkit elhallgattatni a jobboldal. Csak a balliberálisokat"

Csakhogy aki nem orbánék seggét nyalja az mind liberális (kommunista, hazaáruló stb...). Tehát ez a mondat értelmetlen.

" Mégis hogy lehetne egyáltalán a szó biológiai értelmén túl azt, aki a buziknak mindenféle jogokat, a cigáyoknak meg a pénzünket akarja odaadni"

A buzik után jöhetnek a szemüvegesek, nagyothallók, sántítók. A porba taposni őket, mert nem olyanok mint egy ember.

A cigányok sokkal-sokkal kevesebb pénzt visznek el, mint a fideszmaffia közgépestűl, trafik és takarékmutyistúl.

"Hogy merészelik ezek a nyavajás kis tetvek szájukra venni a határon túli magyarságott, akik 2004-ben elárulták?"

A mai jobboldal szellemi elődei belevitték a saját hazájukat két vesztes világháborúba. Ez lett a vége. A nagymagyarországért siránkozók pont bocsánatot kéne kérniük a határon túli magyaroktól. A háborús agresszivitás ma is jellemzője ennek a csoportnak.

dr yetee 69 2013.08.25. 17:21:30

@MACISAJT: Te csak szégyenkezz,Zsolti!

legeslegujabbkor 2013.08.25. 17:35:03

@maroz: Kénytelen vagyok én válaszolni, mert senki sem veszi már fel a kesztyűt, amit folyton bedobsz.

Azért furcsa, ha egy miniszterelnöknek szűrni kell a kérdéseket, vagy átfogalmazni, hogy alkalma legyen a fényezésre, mert a kormány fejének az a dolga, hogy válaszoljon minden kérdésre.

És az is nagyon furcsa, hogy egy ellenzékinek egy blogon kell feltenni a kérdéseit, mire való akkor az országgyűlés, és mi folyik ott, ha nem a kérdések és a válaszok egymás után, és nem a vélemények ütköztetése?

Egy igaz ember 2013.08.25. 17:45:51

Ha nincs alternatív, szakmailag alátámasztott javaslatok, akkor valóban marad az esetlegesen személyeskedésig fajuló kérdezgetés. És ezt bárkivel meg lehet tenni, akár a PM-tagokkal, akár a szövetségeseivel.
Én nem értek minden szakterülethez, de amihez igen, ott azt kell látnom, hogy a hozzáértése az Együtt-PM társaságnak egyenlő a nullával. Sem az egészségügyhöz, sem a pénzügyekhez, sem az oktatáshoz nincs igazi szakpolitikusuk, akiket annak állítanak be, azok megnyilvánulásai szánalmasak, tudás mögötte gyakorlatilag semmi.

Mindfield 2013.08.25. 18:03:23

Miért ilyen sötét ez a blog?

maroz 2013.08.25. 18:17:52

@legeslegujabbkor: Ez mitől válasz nekem? :)))

Elmondtad, hogy neked van egy elképzelésed a világról, elmondtad, hogy ha az mégsem úgy működne, akkor te ezt furcsának találod. Oké. De miért kellettem én ehhez? :-o

legeslegujabbkor 2013.08.25. 18:25:25

@maroz: Miért sírsz, ha valaki sérelmezi azt a hozzáállást, ami egyáltalán nem magától értetődő egy miniszterelnöktől?

legeslegujabbkor 2013.08.25. 18:27:01

@maroz: Lehet, hogy nem emlékszel, mit írtál:

"Azért, mert a faszom kivan azzal, hogy ebben a kibaszott országban már semmi sem mondható el Orbán nélkül. Azért."

kpityu2 2013.08.25. 19:11:54

Mi a véleménye a kínai kommunizmus rémtetteiről?

2013.08.25. 19:15:58

@♔bаtyu♔: Nem lehet, hogy csak te vagy kitiltva? Lehet, hogy nem a "jobboldaliság"-od miatt, hanem másért?

2013.08.25. 19:17:05

@maroz: Mégis, mit tudnál nekik mondani, és miért? Mit remélnél a velük folytatott diskurzustól? "
Na, ez egy jó kérdés! Én egy Maroz nevű farokkal jártam így. Válasz helyett kioktatott, hisz ő valaki.

2013.08.25. 19:19:30

@dr. Kóser Malac: Beszoptad. Hol zsidóztam? Egyáltalán, mi az a "zsidózás"?"

mondjuk a nicked ?

maroz 2013.08.25. 19:32:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mondtad a magadét, és neked ez volt a fontos, nem az, hogy meghalljanak. A moderálásnak az lenne az értelme, hogy a kommunikációs csatornákat tisztán tartsuk annak érdekében, hogy a vitában részt vevő felek között az üzenetcsere működjön. Ennek ellene dolgozik az olyan résztvevő, aki beáll abba a bizonyos csatornába, és mint a bolond Teo bácsi az Amarcordban ordítja, hogy nőőőőőt akaaaaaroook! Mit lehet ilyenkor csinálni? Meg lehet próbálni felmászni utána a fára, lehozni, megnyugtatni, értelme nem sok, de legalább csönd lesz.

www.youtube.com/watch?v=Au02p8huOuU

2013.08.25. 19:49:34

@maroz: Én úgy emlékszem, párbeszédet kezdeményeztem, amiben szerettem volna megtudni, mi a kifogásod a mondanivalómmal szemben. Válasz nem jött.
Ez a másik lenézése, öntelt erőfitogtatás: "én ki tudlak téged zárni, te engem nem!"

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2013.08.25. 19:52:35

"Dorosz Dávid vagyok, a Párbeszéd Magyarországért parlamenti képviselője."

Tud valaki mutatni egy 2010-es szavazólapot amin szerepel a "Párbeszéd Magyarországért" név?

xxyati 2013.08.25. 19:58:51

@MACISAJT: Ez még tőled is gyenge volt Brummogó.

♔bаtyu♔ 2013.08.25. 19:59:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: Egy kitiltást könnyen tudnék abszolválni, de azt nem, hogy eleve a kommentek vannak letiltva.

SZDSZ szótár
Liberális blog=A kommentek le vannak tiltva.

♔bаtyu♔ 2013.08.25. 20:02:19

@maroz: Nem hiszem, hogy ehhez neked sok közöd lenne, majd épp te döntenéd el, mi számít szerinted mondanivalónak.

Nem szoktak leliberálisozni a haverjaid? Eseteleg te magadat?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.25. 20:11:17

@♔bаtyu♔: Csak engem ez nem zavar, mert nem lételemem.

maroz 2013.08.25. 20:17:06

@♔bаtyu♔: Én udvariasan megkérdeztem, eszem ágában sincs eldönteni, csak kíváncsi voltam.

Mostanság érdekes módon nem. Mostanság lenáciznak és kizárnak a blogomról. Esetleg én magamat néha, de csak olyankor, ha teljesen biztos vagyok benne, hogy öt kilométeres körzetben nincs másik ember, aki meghallhatná. Ma ugyanis annak, hogy "liberális" Magyarországon kábé a következő a jelentése: mocskos zsidó, rohadék, hatalmát átmentett komcsi, az idegenszívű finánctőke szekértolója, elitista fasz, és itt meg szoktam kérni a közönséget, hogy szóljon, ha valamit kifelejtettem. Sajnos abban, hogy mára a "liberális" (és persze a "baloldali" is, de ezt nem kérdezted) szitokszó lett nagyon súlyos a mi felelősségünk, azoké, akik egyrészt tévesen sokáig azt hittük magunkról, hogy mi liberálisok lennénk, másrészt pedig olyan pártpolitikai konglomerátumokat támogattunk, akikről azt hittük, hogy velük, tőlük lesz liberálisabb ez az ország. Ez van, elkúrtuk, most illő pár évig befognunk a pofánkat és nyelnünk. Szóval röviden összefoglalva: nem, nem szoktam leliberálisozni magamat.

maroz 2013.08.25. 20:22:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: Vélhetőleg Teo bácsi is úgy emlékezett, miután leszedték a fáról.

Én tökéletesen egyenlő jogú és méltóságú polgártársamnak tartalak, nincs itt semmiféle lenézés, egészen egyszerűen csak zavarni szokott, ha valaki felmászik egy fára és onnan ordítja szét, hogy ő mit akar. De lám, meglett a boldogságod, ott az a szívednek kedves blog, én nem vagyok ott, így mi a problémád? Odamész, annyit ordítasz, amennyit csak akarsz és én nem foglak kizárni. Win-win? Szerintem tutira.

2013.08.25. 20:50:18

@maroz: Nem tudom, azóta nem látogatom a blogot. Bár, hogy a barátaid is kitiltottak, valamit jelent...

marosy 2013.08.25. 21:15:22

Ki a faxom az a dorosz dávid?

marosy 2013.08.25. 21:16:31

Ja, így már értem, még egy Soros-csicska...

maroz 2013.08.26. 07:35:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azóta nem látogatod??? Tudtam én, hogy jelentős veszteségeket fog okozni a távozásom, de hogy ekkorát!?!

Igen, én is úgy gondolom, hogy valamit jelent, de hogy mit, azt ne tőlem kérdezd, mert én elfogult vagyok.

maroz 2013.08.26. 07:51:46

@poszt: Korábbi ( @maroz: ) kommentemben elempéztem egy kicsit, és csak most tűnt fel, hogy Dorosz Dávid már nem elempés, hanem a Párbeszéd Magyarországért nevű mi a fene izéje. Bocsánat a félrecímzésért, de annyira erősen mocorog itt mindenki, hogy a fene se tudja őket így megszámolni.

Szóval Dorosz Dávid a Párebszéd Magyarországért pártpolitikusaként teszi a nomen est oment, párbeszél velünk, érdeklődő civilekkel, így:

"Dorosz Dávid 60 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Olyan aranyos ez. Dorosz Dávid előző pártja (28 éves, és már két pártja is volt, ha nem számítjuk az szdsz-t), a Lehet Más a Politika már fogalmilag is hazudott a nevében, hiszen ha pártként pártpolitizál, akkor ezzel mintegy ő maga ismeri el, hogy nem lehet, és mivel Dorosz kilépett ebből a pártól ezzel mintegy ő is elismerte, hogy egy hazugságot juttatott be a parlamentbe 2010-ben.

A jóindulattal második pártja, a Párbeszéd Magyarországért úgyszintén hazudik a nevében Dorosz által, hiszen a lófasz se kérte őt arra, hogy ezt a blog nevű kommunikációs csatornát használja, de ha már teszi, akkor illene arra használni, amire való, és legalább tessék-lássék szóba állni, junó: PÁRBESZÉD, az érdeklődőkkel. De nem, az, amit Dorosz művel a lehető legklasszikusabb SZDSZ-párbeszéd: beleszarik a ventilátorba, majd maximum fordulatra kapcsolja, hadd szórja. Ebből sejtem azt, hogy Dorosz valójában az szdsz-ben kezdte a politikai szocializációját, csak ma már nem henceg vele, amit megértek.

No meg arra is van egy tippem, hogy hogyan fogják Dorosz Dávid következő pártját hívni: Lehet Más a Párbeszéd.

imres 2013.08.26. 14:42:43

@mutymurutty: Már miért ne lehetne.
Kommunisták ma is vannak, annak ellenére, hogy a kommunizmus, mint eszme halott.
Ez a legnagyobb marhaságok egyike, amit terjeszteni szoktatok.

imres 2013.08.26. 14:44:22

Dávidka!
Tudom, saját fontosságod tudata mindennél előrébb való.
Szar ügy, amikor valaki képtelen kilépni a mókuskerékből.
:)
Azért próbáld meg!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.26. 14:54:18

@imres: Mi ez a többesszám? Én meg még ki terjeszti? Anyád?
Én pedig nem az eszméről beszéltem, hanem arról, hogy konkrétan múlt rendszerbéli szerveknek volt aktív tagja.