Amikor a diósdi KDNP elnök fészbukozik

Dorosz Dávid

2014
01/22

Az elmúlt napokban szépen megjelent a KDNP igazi arca. Választások jönnek, a Fidesz leghűségesebb csatlósa is igyekszik megmutatni magát. A látvány sokszor nem örömteli.

 

kdnp.jpg

Nagy napjai vannak a szellemileg mindig szárnyaló KDNP-nek. Rétvári Bence KDNP-s politikus a múlt szombaton kért magának újabb 15 pernyi hírnevet az atommal szennyezett közéletben. Kérte, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem távolítsa el aulájából Karl Marxot, mert utóbbi gondolatai többek között számos vonatkozásban hasonlóak a náci fajelmélethez. Marx antiszemita és nőgyűlölő – szól a KDNP-s tudóstársdalom. Pontosan tudjuk, hogy mennyit ért Rétvári Bence Marxhoz. Annyit, amennyit a KDNP-s szellemi laktanya legfiatalabb titánjai. Reggel, aki látta a fiatal kereszténydemokraták alelnökének képviselőjét, Csontos Sandrát nyilatkozni, az tudja mit jelent a felkészültség és helyes történelmi olvasat KDNP-s módra. A beszélgetés csúcspontja volt, amikor Richard Wagner Csontos számára irodalmi utalásként tűnt fel. Jaj, helyette is meggyónom ezt a szellemi bűnt.

De ha már az antiszemitizmusról van szó, akkor abból úgy tűnik a diósdi KDNP-elnök példát mutatott. Eőry Zsolt belekeveredett egy antiszemitizmus-csetelésbe. Mármint nem véletlenül, tett ő azért, s akkor idézzük: „Az antiszemitizmus általában nem az égből pottyan, hanem valami oka szokott lenni. Azt is kutatták?”, illetve „Miért éppen ellenük lennének (vannak) előítéletek? Mások iránt miért nincs vagy alig? Csak van valami oka…! :).” Na, kérem szépen így érvel egy Marxot levadászni kívánó, mindig higgadt, keresztényi testvériség jegyében élő, gondolkodó KDNP-s. Bonyolódik a cset, vita, Eőry is keveredik bele, a végén természetesen elhatárolódik. Talán saját magától?

Tegnap a KNDP-s ificsapat a Corvinus előtt tüntetett Marx eltávolítása érdekében, az egyetem viszont közleményben jelezte, hogy köszönik a javaslatot, szobor marad, és további reményekkel teli ötletelést kíván a gondolatbajnokoknak. Szemben a KDNP-vel, én most nem fogok tüntetést szervezni Eőry, diósdi KDNP-s közéleti kivonulását követelve, hanem egyszerűen le fogjuk váltani azt az rezsimet, amelynek helyi kiszolgálója egy ilyen okos álnaiv kérdéseket feltevő, magukra politikusként tekintő ember. Integetünk neki, elbúcsúztatjuk, beköltözhet a Facebook-ra, lesz ideje megismerkedni Richard Wagner szerintük „irodalmi” munkásságával.

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

59 komment

Címkék: demokrácia Orbán Fidesz-KDNP

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr755774657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogas 2014.01.22. 12:34:24

És még csodálkoztok, ha az SZDSZ-hez hasonlítanak benneteket...

Larry Silverstein 2014.01.22. 20:01:45

Látatlanban inkább egy hülye KDNP-st mint egy vigyori zsidót, nem gond, Dávidka?

Il Legale 2014.01.22. 20:02:52

@Bogas: Nem csodálkoznak, csak kínos nekik, hogy a zemberek átlátnak rajtuk.

dos passos 2014.01.22. 20:14:31

Talán, ha mindenek előtt emberek próbálnánk maradni, és nem embertelenek.

Kandabula 2014.01.22. 20:27:38

Szerintem primitív társaság. Bármibe kezdenek, vicces.

Hipok Rita · http://tinyurl.hu/a16D/ 2014.01.22. 20:30:54

Szekeres Imre és Veres János plakátokat fogtok ragasztgatni úgy, hogy semmi esélyetek nem lesz arra, hogy az elvtársak működésmódját megváltoztassátok!

Hipok Rita · http://tinyurl.hu/a16D/ 2014.01.22. 20:33:10

Milyen érzés hátba szúrni a barátaidat?
Milyen érzés Ferivel egy táborban lenni?

dr. trafik nomac 2014.01.22. 20:50:11

Kar most ezen kiakadni, az keresztenek mindig az egy abszolut ertekrendet kepviseltek, a 0-at.

tony_romita 2014.01.22. 20:55:18

"Reggel, aki látta a fiatal kereszténydemokraták alelnökének képviselőjét, Csontos Sandrát nyilatkozni"

1. "alelnökének képviselője" - az micsoda?
2. Amúgy a csaj a KM-régió alelnöke, nem az IKSZ-é

Dorosz Dávid fogást talált a kisebbik kormánypárt ifjúsági szervezetének egyik regionális csoportjának alelnökének megnyilvánulásában. Bravó. Olyan szellemóriásokkal indul egy csapatban ez a Dávid, mint Bikicsunáj Attila, Gázrezsós Bajnai, Nemloptamadiplomámat Ferenc, de ezen a listán is valahol csak a vége felé jutott neki hely. Hajrá Dávid, már csak három hónap, aztán mehetsz vissza a balettba ugrálni.

komplikato 2014.01.22. 21:19:14

@tony_romita: Azóta a témában másik IKSZ-es jó arc is beégett már, valamit csak jelent ez. Más tészta, hogy egy PM-es embertől nem vártunk ilyen CÖF szintű fikázás zuhatagot sem ... :D

tony_romita 2014.01.22. 21:22:44

@komplikato: Én a PM-MSZP-SZDSZ-DK... embereitől nem vártam más színvonalat.

Prien-u47 2014.01.22. 21:23:31

"szombaton kért magának újabb 15 PERNYI hírnevet"

Freud röhög. :)

mim 2014.01.22. 21:29:52

Marx amúgy tényleg antiszemita volt. Ugyanis nem tudott a pénzzel bánni, ezért állandóan kölcsönt kért minden ismerőstől és baráttól. Mikor azok már nem tudtak vagy akartak adni, akkor a hitelezőknél kötött ki, akik legtöbbször zsidók voltak. Ezért gyűlöletét sikeresen kiterjesztette a teljes zsidóságra.
Marx amúgy nem gyűlölte a nőket. Egyszerűen semmi vette, de legalábbis lenézte őket. Nem túl ismert a mai balosok körében és igyekeznek is elfeledni, mert a feministák kiváló szavazó és hatalmi bázisa világszerte a szoci pártoknak.

Persze mindettől nem lesz jobb a KDNP. Egyszerűen - valószínűleg véletlen - beletrafáltak. ^_^
Ha valaki ragaszkodik Marxhoz, az teljesen oké. Sőt tisztességes a szobor megóvása, mert nyíltan felvállalja az intézmény a politikai nézeteit. Dicséretes!

N48 2014.01.22. 21:54:35

„Az antiszemitizmus általában nem az égből pottyan, hanem valami oka szokott lenni. Azt is kutatták?”, illetve „Miért éppen ellenük lennének (vannak) előítéletek? Mások iránt miért nincs vagy alig? Csak van valami oka…! :).”
Ha ez antiszemitizmus, akkor innentől aki azzal jön, hogy Trianonért igazából mi vagyunk a felelősök, az antihungarita lesz, és kész!

Kandabula 2014.01.22. 21:58:21

Az nem zavar titeket, hogy Marx zsidó volt? Van az a mondás: anyámat szidhatom, de mástól nem tűröm el... Ami pedig a nőket illeti, nem is tudom, hogy jön ez ide. Talán a Parlamentben kéne körülnézni...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.22. 22:12:28

Van, ahonnan érvek helyett csak mocskolódás jön. Ez azt jelzi, hogy jó az irány!

RÖVIDLÁTÓ 2014.01.22. 22:59:01

@ Dorosz Dávid:
Szerinted miért van az, hogy egy csomó egysejtű ide jár mocskolódni?
Mazochisták?
Drága idejüket itt pazarolják, miért nem Drága Vezérük faszbukjának olvasása közben folyatják nyálukat a klaviatúrára?
Ez pont olyan, mint amikor a CÖF, stb.egy "ballibsi" rendezvényre elmegy ellencsápolni, köpködni. Ha annyira útálják mé' mennek oda? Tele a kocsma, nem férnek be?

Szúnyog 2014.01.22. 23:02:27

Dávidka! A témában ezt olvasd el, szóról szóra pontos fogalmazás: jobbegyenes.blog.hu/2014/01/20/circus_marximus#comment-form

S nekem nem antiszemitázzon az, aki szépen átugrik afölött, hogy a marxizmus minimum 15 holokausztnyi áldozatot eredményezett!
Ennyik vagytok, köszönet azért, hogy ezt újra és újra megmutatjátok.

JohnHenry 2014.01.22. 23:55:06

@RÖVIDLÁTÓ: ezt adta ki a Párt, jelen kell lenni online és ha észérvek nincsenek, akkor rombolni, rombolni, rombolni, hogy a nem fidesz szavazónak (=ellenség) elmenjen a kedve a kommenteléstől.

Mister Gumpy 2014.01.23. 02:08:57

@Szúnyog: Aha, a marxizmus 90 millió áldozata. És azokról Marx tehet. Képzeld, kereszténység nélkül nem lett volna se holokauszt, se marxizmus, de még az a szerzetesrend sem, ahol a puskaport feltalálták. Legalább egymilliárd áldozat, és akkor még azokat nem is vettük, akiket a keresztény isten megmenthetett volna, de nem tette.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.01.23. 04:22:41

A KDNP-vel nekem elsősorban az a bajom, hogy nulla felhatalmazással ülnek ott az országgyűlésben. Egy törpepárt, akikre még véletlenül sem szavazott, szavazhatott senki, mert a Fidesz egy lerakataként indultak.

Liberálisként én az antiszemitizmust teljesen megértem, ugyanis nem venném magamnak a bátorságot ahhoz, hogy megszabjam, hogy ki mit gondoljon, mit érezzen, kit szeressen, kit gyűlöljön.
Akik ma liberális jelző alatt futnak, azok meg pont a gondolatrendőrség felállításában érdekeltek, azt akarják, hogy az embereknek ne legyen értékítéletük, érzéseik, ne gyűlöljenek bizonyos csoportokat. És ők mondják meg, hogy kit szabad szeretni és gyűlölni.
Droidokat akarnak csinálni az emberekből.
A gyűlölet, előítélet is egy választás, joga van hozzá az embereknek. Joguk van tévedni is és rosszul dönteni. Már amennyiben a gyűlölet rossz döntés.
Az emberek mindig is csoportokat képeztek, akik egymásnak estek, ez természetes. Ezt tilalommal megszüntetni nem lehet. A "liberálisok" meg pont ezt akarják. Liberáldiktatúrát. Ami minden, csak nem liberális, szabadság helyett polkorrektséget.

A Marx szobor maradjon a helyén, de akkor állítsák mellé Hitler, Sztálin, Lenin, Goebbels, Mohamed, Jézus, Buddha, Mao Ce-tung, Kim Ir-szen és minden más bajkeverő vagy a világra komoly hatást kifejtő tömeggyilkos vagy vallási vezető, filozófus szobrát is.

Vagy lehet mindent, vagy semmit, aki mazsolázgat, az képmutató.

Amúgy a PM is jól segget csinált a szájából, amikor összefeküdt a baloldallal.
Nem baj ez, csak a képmutatást nem bírom. Előtte nem kellett volna hörögni, hogy soha nem állnak össze ezekkel.
A politika nem lehet más, ez már régen bebizonyosodott. Aki mást mond, az hazudik.

magyar ember teli szájjal 2014.01.23. 06:39:59

Egységfront Marx mellett, még jó hogy volt rendszerváltás. Inkább Fodort meg Gyúrcsányt kellett volna kipicsáznotok, kár hogy az nem volt ennyire fontos.

tisztapista 2014.01.23. 07:26:31

A KDNP egy hulladék, süllyesztőben a helye. A Marx szobor egy hulladék, Marxszal együtt, a süllyesztőben a helye.

A "drága bolgárúr" a klubrádióban megszorongatta az ifjútitánt, hogy: "na de mi a helyzet Hortyval" (vagy hogy írták annak a senkiházinak a nevét). Hortynak is a szeméttelepen a helye.

Csak az a baj, hogy Magyarországon kevés olyan ember van, mint én, aki Marxot és Hortyt is szalonképtelennek tartja. Mert a baloldal Marxot mosdatja, a jobboldal meg Hortyt.

Ez a Nevem 2014.01.23. 08:23:40

Ugyan nem kell csodálkozni. Meggyónnak és részükről el van intézve a dolog.

Ez a Nevem 2014.01.23. 08:29:09

@Mister Gumpy: Így igaz. A legtöbb gonoszságot annak idején a keresztények követték el. Gondoljunk csak a boszorkány égetésre. Akkor is elég volt ráfogni valakire és már mehetett is a máglyára.Ma is ez folyik kicsiben.Csak most máglya helyett a karakter gyilkosság, rágalmazás, mások lejáratása dívik.

kézműves étcsokimikulás 2014.01.23. 08:32:22

@JohnHenry: jaja,ezert van tele a blogszfera balliberalt hisztiblogokkal es fizetett bertrollokkal...
:)))
ongol zsuzsi,gyakorolj meg,ezert nem jar bogre...

SergioLeone 2014.01.23. 08:35:18

@tony_romita: Amit leirsz az hülyeség.Az IKSz alelnöke...:)

Peterpapo 2014.01.23. 08:39:57

Némelyik hozzászólóból csak úgy süt a keresztényi szeretet és megbocsátás. Tényleg. Tudják ezek, hogy Jézus is zsidó volt?

citrix 2014.01.23. 09:26:16

A kdnp ifjú titánjai jól tennék ha átmasíroznának az újdonsült Horthy szobrot dédelgető templom elé és ott követelnék annak eltávolítását.Ha Marx antiszemita és zsidógyűlölő volt,akkor Horthyt milyen jelzőkkel illetnénk?Agyrém ami itt és most történik,egyszerűen nem hiszem el.El kellene dönteni végre,még a választás előtt:Fehéroroszország akarunk lenni Lukasenkóval vagy az EU tagjai kívánunk lenni ennek megfelelő társadalmi-jogi-közigazgatási normákkal.Itt az idő,mert a pávatánc mocskos kis tetű jellemre vall.

Jolka40 2014.01.23. 09:39:43

Karl Marx 1818-ban született, Petőfi, Kossuth kortársa volt. Ezt csak azok kedvéért, akik ezt nem tudják.

tony_romita 2014.01.23. 09:55:49

@SergioLeone: Az IKSZ honlapján ez szerepel: "Közép-Magyarországi régió alelnöke". De felőlem legyen igazad, akkor az IKSZ EGYIK alelnöke, a nyolc közül.

Ez is azt támasztja alá, amit írtam: Dorosz egy parlamenti képviselő, aki azzal van elfoglalva, hogy egy apró párt (KDNP) ifjúsági szervezetének harmadvonalbeli embere mit és hogyan mondott. Gratulálok, megérdemelten ült 4 évig a parlamentben.

csibigabi 2014.01.23. 10:01:37

Újabb liberális fröcsögés... Ugyanarról.

Marx habzó szájú antiszemita volt. Ezért szobra eltávolítandó. Nemde?

csibigabi 2014.01.23. 10:28:51

@Peterpapo: Marx habzó szájú antiszemita volt. Te ezt meg tudod bocsátani neki?

politikailagnemkorrekt 2014.01.23. 10:40:47

Dorosz Dávid, szánalmas vagy! EZT bírtad találni?? Muhahahaha!

Peterpapo 2014.01.23. 10:51:12

@csibigabi:

Úgy tudom, kiderült, hogy nem igaz ez az állítás, amit csak az a szerencsétlen KDNP-s talált ki.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2014.01.23. 10:54:27

Kompromisszumos javaslatként nem lehetne elfogadni, hogy maradjon a Marx szobor, de kerüljön mellé egy műmárvány Rétvári is? A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár elé pedig egy Richard Wagner - Csontos Sandra szoborcsoportot tudnék elképzelni. :)

JohnHenry 2014.01.23. 10:56:22

@Jolka40: a kommentelőknek minimum a kétharmada nem tudja, azt hiszik tán, hogy Marx maga alapította a szovjetuniót :(

kvadrillio 2014.01.23. 10:59:44

VIKTOR..VIKTOROVICS !!!!
NE VÁLTOZTASD BAZÁRRÁ MAGYARORSZÁG LEGFREKVENTÁLTABB TERÉT, A SZABADSÁG TERET !

ÖRÜLT A MAGYAR NÉP ANNO, HOGY A SZOVJET VÖRÖS HADSEREG FÖLSZABADÍTOTTA A II. VILÁGHÁBORÚ ALÓL !
EMLÉKHELY EMLÉKEZTETI ERRE A MAGYAROKAT OTT !

MINDEN MÁSFAJTA "EMLÉKSZAR !!!!!", NEM A SZABADSÁG TÉRRE VALÓ !

BÁRMENNYIRE IS ÚGY ÉRZET, HOGY JÓL DÖNTÖTTÉL, AMIKOR "TANÁCSADÓIDRA HALLGATTÁL" !
NEM JÓ DÖNTÉST HOZTÁL VIKTOR !
A SZABADSÁG TÉR, NEM, BAZÁR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyers Fa 2014.01.23. 11:06:32

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: csak részben van igazad, mert a liberalizmus azt is jelenti, hogy nem ítélünk el senkit, csak a származása, bõrszíne, vallása, egzisztenciája okán. És nincs kollektív bûnösség sem. Egyébként sokszor nem könnyû valakit csak a tettei alapján megítélni. Tele vagyunk elõítélettel, de az életösztön már csak ilyen.

van-e szándék 2014.01.23. 11:42:37

Dávid, egy kávé Érden, a Budai úti kávéházban? Esetleg a sóskúti lovasklubban? A tárnoki "kisbüfében"? Ha nem tudod, hol van ezek, szólj, és küldöm a koordinátákat :) Ha a településeket sem ismered, az se gond, akkor megyek én a XIII. kerületbe, ahova mondod :)))

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2014.01.23. 12:11:39

Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy az indexnek valami kötelező feladat minden nap kitenni egy PM-es posztját, és nektek, PM-eseknek kötelezö mindennap írni valami fasságot?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2014.01.23. 12:13:12

és még az is az eszembe jutott, hogy valami optikussal van a szerőnek sponzorszerződése, hogy világosszürke alapon sötétszürke betűket állított be az jobb olvashatatlanság jegyében?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2014.01.23. 12:18:48

@Peterpapo: "Úgy tudom, kiderült, hogy nem igaz ez az állítás, amit csak az a szerencsétlen KDNP-s talált ki."

Tudja fene mennyire kdnp-sek írják a wiki-t

en.wikipedia.org/wiki/On_the_Jewish_Question

"Hyam Maccoby has argued that "On the Jewish Question" is an example of what he considers to be Marx's "early anti-Semitism." According to Maccoby, Marx argues in the essay that the modern commercialized world is the triumph of Judaism, a pseudo-religion whose god is money. Maccoby has suggested that Marx was embarrassed by his Jewish background and used the Jews as a "yardstick of evil." Maccoby writes that in later years, Marx limited what he considers to be antipathy towards Jews to private letters and conversations because of strong public identification with anti-Semitism by his political enemies both on the left (Pierre-Joseph Proudhon and Mikhail Bakunin) and on the right (aristocracy and the Church).[4] Bernard Lewis has described "On the Jewish Question" as "one of the classics of anti-Semitic propaganda."[5] According to several scholars, for Marx Jews were the embodiment of capitalism and the representation of all its evils.[6]"

magyarparaszt 2014.01.23. 12:44:26

A KDNP azoknak a korcsoknak a mentsvára, akiknek már a Fideszesek lelki torzulásai is túl normálisak.

nemecsek ernő áruló 2014.01.23. 13:24:09

@Bogas: Ezt a KDNP-seknek mondtad, ugye? Mert akkor stimm.

nemecsek ernő áruló 2014.01.23. 13:27:27

@eßemfaßom meg áll: Wikipedia, mint megbízható forrás... Én kérek elnézést!

Egyébként a cikkben a KDNP-s csinovnyikokra is tudsz reagálni, vagy csak faszságokat beszélni jöttél ide? :P Mert amit ezek az álkeresztények művelnek, az elég gáz, lássuk be.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2014.01.23. 13:35:17

@nemecsek ernő áruló: soha nem a szövegértési képességedért szerettelek.

Peterpapo 2014.01.23. 13:36:19

@eßemfaßom meg áll:

Köszi, de sajnos ennyire jól nem tudok angolul. Lefordítanád? Vagy lehet nem is kell, mert kiderült azt hiszem az is, hogy egy szövegkörnyezetéből kiragadott idézet miatt mondták rá, hogy antiszemita.

Peterpapo 2014.01.23. 13:38:14

@eßemfaßom meg áll:

Ja és még egy kérdés. Nem tudod véletlenül, hogy a wikipédiát ki írja? Lehet, hogy én is írhatnék valamiről oda? vagy ezt teljesen hivatalosan szokták megírni?

Bogas 2014.01.23. 14:36:18

@nemecsek ernő áruló: Nem, természetesen a PM-esekre. Nekik is csak annyi a mondanivalójuk, hogy végveszélyben a demokrácia, meg hogy jönnek a nácik.

De azért összefekszenek azzal a gyurcsánnyal, aki alatt megerősödött a Jobbik, létrejött a Magyar Gárda és megtörténtek a romagyilkosságok.

Kandabula 2014.01.23. 21:52:26

@Frady Endre: Rétvárit gyurmából, vagy sózott csirizből. Ovisok értenek hozzá. Ez a szerencsétlen lepöckölne valakit, aki egyfelől máig érvényes gazdasági törvényszerűségeket dolgozott ki, másfelől semmi köze nem volt a későbbi történésekhez. 1818-ban született, seggfelek! Könyvei könyvtárakat töltenek meg a világ minden részében! És akkor jön a pudva.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.01.24. 04:30:08

@Nyers Fa: amit te szajkózol itt, az a baloldali diktatúra, gondolatrendőrség
kétségbe vonják az értékítéletedet, nem gondolkodhatsz szabadon

a baloldali szélsőség szerint pedig van kollektív bűnösség: burzsoázia, guillotine alá mindet, meg ugye kulákok, osztályellenségek, mert az anyja, apja értelmiségi volt, nem senkiházi proli

a te baloldali szélsőségességed tipikusan a tehetségtelen kisember habzó szájú őrjöngése a tehetsége révén meggazdagodott réteg ellen
remélitek, hogy ha forradalmat, felfordulást csináltok, akkor a tulajdonviszonyok újraszabályozásával (szétlopás, államosítás, feljelentjük az ÁVO-nál, majd lecsapunk a lakására, nőjére, boltjára) feltörhettek

az meg, hogy rassz, vallás alapján nincs különbség emberek közt, ne hazudd, mert igenis van, eleve miért vannak akkor rasszok, miért vannak eltérő tehetségeik, miért vannak vallások, a vallások maguk is különbséget tesznek más vallások hívei és sajátjaik között

aki a születési különbségeket tagadja, az hazudik
nem egyenlők az emberek születésüktől fogva
a genetika tagadása ősi kommunista dogma: Micsirun elvtárs büszke lenne rád

én liberálisként azt mondom, mindenki azt tisztel, akit akar
én Marx mellé megengedhetőnek tartom Sztálin, Hitler, Mussolini szobrának kiállítását

a PM amúgy mit szándékozik tenni a jövőben? mi a programja? mert arról nincs szó sose, csak arról, hogy foggal-körömmel benn akarnak maradni a parlamentben
meg egy másik nevetséges törpepárt, a KDNP baromságira ugranak
ne most ettől kurvára nem jött meg a kedvem ahhoz, hogy a PM-re vagy a KDNP-re szavazzak
egykutya, lényegtelen faszságokról hadoválnak naphosszat

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.01.24. 04:48:48

@citrix: osotba faszkalap vagy!
nem látod, hogy ez nem lényeges?
kit érdekel, hogy valaki Horthy más meg Marx szobra ellen vagy mellett tüntet?

mellesleg nyugaton pont ilyen hülyék az emberek, ne próbáld úgy beállítani, hogy ez magyar sajátosság

te is a múltban élsz baszod, mint a többi gyökér

szobrot mindenkinek, természetesen magánadományokból, nem állami pénzen
ez az igazi szabadság!
aztán amikor a szobrászok már meggazdagodtak, akkor majd rájönnek az emberek, hogy felesleges pénzkidobás szobrokat emelni rég halott embereknek

mellesleg a Marx elvein felépült államok nem bizonyultak valami sikeresnek a világon
a nyugati proli és a kispolgár köszöni jól megvan
a kapitalizmus győzött, működik, a szocializmus, marxizmus, kommunizmus meg a múlt, sajnos emberek 20 évvel a módszerváltás után is a 3.60-as kenyét bűvöletében élnek Magyarországon és nem látják át, hogy az a rendszer, ami Marx tanaira épült, akinek képét a felvonulásokon magasra kellett emelni, nos az a rendszer volt az oka a nyomornak, a nyugattól való lemaradásnak

@Jolka40: ja, Hitler meg Einstein és Bartók kortársa volt... na most akkor ezekből mi következik? semmi
aki Marx tanaival szimpatizál, az szerintem ne élvezze a rothadó nyugati kapitalizmus nyomorát, hanem menjen Észak-Koreába
már Kínát se javasolnám, mert az is inkább egy vadkapitalista diktatúra, mint marxista mintaállam

Marx mondott egy pár érdekes dolgot, amit sokan komolyan vettek és csináltak belőle egy sok százmillió emberéletet követelő rendszert
ahogy a kereszténység is, a marxizmus is egy dogma lett, vallás, vakhit
kérdés, ellenkezés nincs, különben ellenség vagy

meg kell nézni a világot, ahogy a marxista ideológiák győztek, ott mindenhol nyomort hoztak és szenvedést
aki erre vágyik, az éljen ott, ne egy rothadó kapitalista világban

Nyers Fa 2014.01.24. 11:21:12

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
Elõszõr nem akartam válaszolni neked, mert azt gondolom elhelyezkedésünk az evolúció létráján teljesen különbözõ. Én fent, te nagyon lent. Végûl a válasz mellett döntöttem, pedig hidd el nem könnyû egy félmajommal szót érteni.
A válaszom:
nem vagy liberális, te egy erõsen frusztrált, torz értékítélettel
rendelkezõ, vesztes vagy. Személyeskedsz, támadsz, minden releváns tudás nélkûl osztod az észt. Pedig takarékoskodnod
kellene vele, mert nemsokat kaptál az èlettõl. Keress magadnak egy erdõt, egy neked megfelelõ fát és rejtõzz el a világ elõl, amelyik szerinted annyit bántott és amit ezért annyira gyûlõlsz.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2014.01.24. 22:00:19

@Jolka40: annál mindenesetre jobb, mint ahol kitartanak ma is az Eszme mellett.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.01.25. 02:30:32

@Jolka40: tudod mit, ha neked olyan szar a piacgazdaságban élni, akkor nem kell a csúnya kapitalizmusban élned, mehetsz Észak-Koreába, de máshova nem, mert mindenhol utat tör a kapitalizmus

már Kubát, Vietnamot és főleg Kínát sem javaslom, mert ezekben is megindult az álmaid rendszerének erőteljes bomlása
Kínába akkor gyere, ha vadkapitalizmust akarsz
én elég közelről tapasztalom mostanában a kínai vonalat, igazi durva kapitalista rendszer egy egypártrendszerrel ötvözve, ami a nevében kommunista csak

@Nyers Fa: liberális vagyok, a szó eredeti értelmében
nem pedig azon a vonalon, ami Magyarországon liberalizmus címszó alatt fut a rendszerváltás óta

olvasd végig a hozzászólásomat: semmi személyeskedőt nem írtam
a te válaszod azonban tele van a személyemet érintő ocsmányságokkal
ennyi vagy
ez a magyar ál-liberalizmus, amit te képviselsz, nem véletlenül buktatok meg

Marx egy bukott eszme megalapítója volt, mondott pár érdekességet, tényleg voltak érdekes utópiái, meg elméletei, csak az a baj, hogy ő ezeket meg akarta valósítani és a követői is véresen komolyan vették, dogmaként kezelték azt, amit leírt
ez a tévedhetetlenségi mítosz a megdurvább hiba, ami egy elmélettel, szerzővel, politikussal, vezetővel történhet
ez vezet a vakhithez, aminek a vége a GULAG, átnevelőtábor, kulturális forradalom, népirtások, éhínségek

megdöbbentő, hogy a PM és a többi csahos kispárt Marx-ot tekinti példaképnek
én inkább nem szeretném, ha az ország a markukba kerülne, ha ilyen filozófusokat tekintenek követendőnek
méltó párja a fidesz ámokfutásnak az ellenzéki hisztéria
megérdemlik egymást a kormánypártok és az ellenzék, csak az ország nem érdemli meg őket!