Közbiztonság Érden? Amit csak nagyítóval találunk.

Dorosz Dávid

2014
03/23

A rendőrség alapvető feladata a közbiztonság fenntartása és az állampolgárok védelme. A rendőrök fáradtságot nem ismerve segítik az embereket, biztosítják azt, hogy életünk, szeretteink, vagyontárgyaink „nyugalomban” legyenek, mindenki betartsa a törvényeket. A döntéshozóknak ennek megfelelően kellene segíteniük a munkáját, de Pintér Sándor vezetése alatt minden alapvető dolog megkérdőjeleződik.

Pintér Sándor 2010 óta ígéri a komplex életpályamodellt, a rendőrök tisztességes megfizetését és társadalmi megbecsültségük visszaadását. Előre lépés volt e téren négy év alatt? Persze, hogy nem. Az adminisztratív terhek maguk alá temetik a terepen dolgozó rendőröket, akiknek így kevesebb idejük marad a közrend biztosítására és az állampolgárok megsegítésére.

Pintér Sándor személyes felelőssége, hogy az idősebb és tapasztaltabb rendőrök otthagyták az állományt, hogy bűnügyi mutatóink romlanak, hogy a szolgálati nyugdíjasoktól elvették az évtizedekkel ezelőtt megígért járandóságukat. Miközben mindennapi közbiztonságunkért tenni akaró tapasztaltak elhagyják az állományt, addig a TEK, az orbáni személyes testőrség tombol a forrásokban és a kiscicák fáról leszedésében. Rendőrök között ma szakadék tátong: aki Orbánt őrzi az kiemelt „díjazásban” részesül, aki az embereket, az „így járt”.

bbtérkép.JPG

Ékes példája a Rendőrség megfojtásának Érd. Látható a police.hu oldaláról kivágott bűnügyi ponttérkép, mely az elmúlt egy év regisztrált bűncselekményeit mutatja. Igen, jól látják, ez nem kevés. Távolról sem a helyi rendőrök felelőssége ez: ők becsületesen végzik munkájukat, keményen dolgoznak, viszont amíg a kormány nem tekint rájuk partnerként, addig meglehetősen véges a kapacitásuk.

Érd az elmúlt évben átlag feletti gépkocsifeltöréssel „büszkélkedhet”. Az érdi járás az adatok alapján éllovas a közterületen elkövetett bűncselekményekben, gépkocsifeltörésekben, garázdaságban. Pintér két hét rendrakás helyett négy évre hazavágta a rendvédelmet. Közbiztonság mondjuk hogyan is létezhetne egy maffiaállamban?

Pintér Sándor nemhogy a rendőrök társadalmi megbecsültségét nem adta vissza, hanem egyenesen a szakadék szélére sodorta az egzisztenciájukat. Szemben Pintérrel, a kormányváltás után az első törvényjavaslataim között terjesztem be, hogy a Magyar Köztársaság Rendőrsége egy olyan szervezet legyen, ahonnan becsülettel lehet visszavonulni nyugdíjba, ahol felemelt fejjel dolgozhatnak az emberek, és ami egy világos karrierpályát és megbecsült munkahelyet ad a fiataloknak, és biztos megélhetést mindenkinek.

Szavak után tettek jöjjenek! A rendőrök sem szavakkal, hanem fellépésükkel védik otthonainkat.


Ha tetszett a cikk, csatlakozz Dorosz Dávid Facebook-oldalához!

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://doroszdavid.blog.hu/api/trackback/id/tr635875190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2014.03.23. 15:01:44

Kedves Dorosz Dávid Úr!

El fogok menni és az Összefogásra, illetőleg most már Kormányváltásra fogok szavazni.

Mindazonáltal kevés lelkesedést tudtak belőlem kiváltani az ellenzéki pártok. Pedig nagyon szerettem volna tiszta szívből szeretni legalább egyet közülük, de ez az érzelem nem jött össze.

Télen - amikor nincsenek teendők a kertben - elég sokat lógtam a neten és láttam, hogy milyen nagy divat a lakosság anyázása.
"A nép hülye, a nép barom, a nép ökör" - kb. így lehetne összefoglalni a netet belengő légkört.
Ez ellen kézzel-lábbal tiltakoztam, aminek egyetlen eredménye az lett, hogy kihajítottak az agresszív blog hozzászólói közül. (Ők magukat progresszíveknek hívják.)
Megfagyott a levegő körülöttem a Vincent blogon és eredménytelenül próbáltam megingatni a fenti meggyőződésében Béndek Pétert (HaFr).
Ekkor hálistennek beköszöntött a tavasz és én abbahagytam a teljesen hiábavaló hemzsegést a neten.

Nincsenek illúzióim afelől, hogy minek néznek minket, választókat a különféle politikai tömörülések is, kivétel nélkül. Ezt pontosan lehet tudni abból ahogyan hozzánk szólnak.
Viszont olyan erős viszolygást érzek a hőnszeretett nemzeti érzelmű iránt amely garantálja, hogy elmenjek szavazni.

Ami igazolni látszik majd azt a stílt amelyhez szerencsém vala. Igazolni látszik majd - holott a stíl dacára, annak ellenére szavazok.

De az ellenoldal politológiai megállapítása sem lesz jobb:

"F.J. baloldali nyugger már reggel öt órakor ott hemzsegett a szavazóurna környékén talpig sarlóba és kalapácsba öltözötten. Nyakából Bajnai Gordon arcképe lógott le, a hátán Gyurcsány Ferenc mellszobrát viselte. Reggel hatig - akkortól lehet szavazni - elárulta a hazát, az Internacionálét énekelte és visszahívta Brezsnyev elvtárs csapatait.

Megpróbált láncszavazni, de az éber nemzeti érzelmű hazafiak és honleányok megakadályozták ebben."

Fodor Judit
nyudíjas
(hontalan baloldali)

MSZP Afrika Korps 2014.03.24. 12:21:41

Csunya karvalyfejed van Dávid.

♔batyu♔ 2014.03.24. 12:40:59

Az amúgy totál veszélytelen autópálya lehajtóknál ott a rendőr, viszont valódi veszélyhelyzeteknél nincs.

Azonban ez régen is így volt, a Nagykőrösi lehajtójánál úgy traffiztak, hogy azt a pillanatot mérje, amikor átlépted a főút és a mellékút képzeletbeli találkozását.

Ami a bűnözést illet, éppen hogy a Kuncze féle megélhetési bűnözés szemléletének elfogadása volt a veszélyes, így te Dorosz egészen biztosan nem jelentesz megoldást.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.03.24. 12:52:53

"Szemben Pintérrel magam kormányváltás az első törvényjavaslataimban terjesztem be, hogy (...)"
Az annyira vicces, hogy a röhögéstől Te sem tudtad legépelni, normálisan! :D

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.03.24. 13:34:31

@dr kíváncsivagyok: Ezt jó pont tőled olvasni! :D
Amúgy Dorosznak pont annyi esélye van 2014-ben kormányra kerülni, mint neked! :P Vitatod? ;)

Hannibal ante portas 2014.03.24. 14:37:09

Dorosz Dávidot mindig élveztet hallgatni/olvasni. Már majdnem Török Zsolti magasságba küzdötte magát. A minap is volt szerencsém hozzá a kedves Kálmán Olga abszolút objektív műsorában, nagyon vicces volt. Ismét fején találta a szöget, sajna azonban utána gipszelni kellett az ujjait...De sebaj: majd kormányváltás után. (Emlékszünk még a kecses kormányváltóra a Trabantban...)

Hannibal ante portas 2014.03.24. 14:38:08

@Hannibal ante portas: pardon, ez valami freudi elírás: nem élveztet hanem élvezet...

ex-dr. vuk 2014.03.24. 15:31:44

@kuszkusz1:
igen sajnos mindenki le van kommunistazva, aki az osszefogasra szavaz(na).. persze arra mar senki nem nez ra, hogy a fidesz (fiatal? demokratak? lol) padsorokban hany kisz titkar es mszmp funkci ul ma.

Nem nagyon van kire szavazni, inkabb ki ellen: a fidesz ellen kell, mert ha tenyleg folytatjak ezt, ahogy igertek, itt csunya vilag lesz. Az egyetlen part, aki pedig levalthatja az az osszefogas (kormanyvaltas, mittomen hogy hivjak eppen). Fuggetlenul attol, hogy ki ul ott.

Mondjuk en mar emigraltam, minek ugatok bele? :D

ghater 2014.03.24. 15:51:55

'Dorosz Dávid'-ban szarul van az ékezet.

Vaffanculo 2014.03.24. 16:32:55

@ex-dr. vuk:
Tényleg nem értem ami mostanában megy, hogy a Fidesz ellen kell szavazni.
4 évvel ezelőtt ez volt a helyzet az MSZP-vel.
Mennyivel lenne jobb bármelyik párt is ebben a pöcegödörben?
Szerintem mindegyik hazug, korrupt, semmirekellő. A legnagyobb baj, hogy az emberek még mindig bedőlnek ezeknek.

ex-dr. vuk 2014.03.24. 17:24:50

@Vaffanculo: ezzel kezdtem, hogy egyik sem jo. csak van nagyon rossz meg kevesbe rossz. A fidesz ellen azert kell szavazni, mert nyilvanvalo diktaturara tor, de legalabbis a demokracia leepitesere, valamint akkora uzemben lopnak (legalissa teve persze), mint az osszes elotte levo osszesen, x10.. De szerintem mindenki ismeri az elmult 4 ev lenyulasait (fold, trafik, takarek, nyugdij, stb stb). Ilyet azelott nem lattal. A ugyeszseg/rendorseg mar zsinoron tancol, a birosagok meg eppen nem, de ha kapnak meg 4 evet, bekebelezik azt is. Itt mar EU sem szamit, mert az orosz segg nyalasaval lesz ujabb nagyhatalom, akihez partolhatunk. Tetszik? Tovabb is van mondjam meg?

Na ezert kell ellene szavazni :)

kuszkusz1 2014.03.24. 18:14:46

@ex-dr. vuk:

Ma beszéltem valakivel akinek ugyanaz a gondja mint nekem - nem tud kire szavazni - senki sem kelt benne lelkesedést.
De azt sem akarja a lelkére venni, hogy miatta, az ő egy db szavazatának elmaradása miatt maradjon a Viktor és az ő társasága.

Én ma reggel arra az elhatározásra jutottam, hogy Margaret Thatcherre fogok szavazni,
Meg az ő Konzervatív Pártjára.

Vaffanculo 2014.03.24. 21:43:09

@ex-dr. vuk:
Próbálom követni amit írtál, csak sajnos nem értem.
Egy dolgot szeretnék írni a pártokkal kapcsolatban.
Önkormányzatoknak dolgoztunk jó ideig, mindkét párt idejében, inkább a szocik alatt tevékenykedtünk.
Tehát többet tudok az előző rendszerről és ennek tudatában jókat mosolygok a mostani "Viktorozókon".
Inkább nem mennék bele az ott látottakba , de hidd el semmivel se volt különb.
Még annyit, én az oroszoknak jobban örülök, mint az EU-nak!
Szerintem a régi "motorosok" is tudják miért.